Хапшења због сумње на отуђење „Симпових“ објеката

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су В. Л. (1978), С. М. (1957), Н. Л. (1979) и М. М. (1945) због постојања основа сумње да су извршили кривичнa дела фалсификовање исправа и прање новца.

Они се сумњиче да су користећи документацију о наводном власништву коју су претходно фалсификовали и оверавали код више јавних бележника и тако довели у заблуду ову службу, која је након тога јавнобележнички запис проследила Републичком геодетском заводу на упис.

На тај начин они су, како се сумња,  дошли у посед непокретности која се налази у власништву привредног друштва „Симпо-Врање“, па су тако вршећи криминалну делатност у намери да прикрију и лажно прикажу незаконито порекло имовине, на овај начин стечене непокретности продавали савесним купцима при чему су оштетили ово привредно друштво и противправно прибавили имовинску корист од 38.852.270 динара.

Како наводе из МУП-а, постоје основи сумње да су четворица ухапшених чланови групе која је шире деловала, од 2020. године до данас, пословни простор чији је неспорни власник привредно друштво „Симпо- Врање“, на основу фалсификованих исправа и малверзацијама продали савесном купцу чиме су прибавили  корист у износу од 180.000 евра.

Како се сумња, на исти начин, осумњичени М. М. је стекао власништво над пословним простором, а кога су као фиктивног власника ангажовали осумњичени С. М. и Н. Л. На овај начин, осумњичени су непокретност фиктивно даље продали осумњиченом В. Л., а потом савесном купцу, како би на тај начин прикрили своју криминалну делатност и порекло имовине.

Према сазнањима РТВ Врање, руководство компаније „Симпо“ је пре годину дана иницирала истрагу поводом незаконитог отуђења непокретности у власништву компаније.

Please follow and like us:
Друштво Хроника