Хапшење због разбојништва

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у одвојеним акцијама ухапсили су П. А. (2001), И. Ж. (1974), А. Ж. (1973) и шеснаестогодишњака због постојања основа сумње да су извршили кривично дело разбојништво.

Како се сумња, П. А. је 1. октобра ове године, заједно са још једном особом за којом се трага, на територији Новог Београда оштећеном мушкарцу задао више удараца чекићем и пиштољем, након чега му је одузео већу количину новца.

У другој акцији, полиција је ухапсила И. Ж. (1974), А. Ж. (1973) и шеснаестогодишњег младића након што су, како се сумња, на територији Врачара, уз претњу пиштољем од власника мењачнице одузели већу количину новца у разним валутама и чекове.

Код осумњичених је пронађен део украденог новца и чекови, а претресом стана једног од oсумњичених нађено је оружје које је однето на вештачење.

Осумњиченом А. П. је одређено задржавање до 48 часова и он је, уз кривичну пријаву, приведен Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

И. Ж. и А. Ж. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду, док је против шеснаестогодишњака поднета кривична пријава у редовном поступку.

Please follow and like us:
Хроника