Хор Mузичке школе понос нашег града

Брзо се проширила вест у целој земљи да је хор музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Врања победник Републичког такмичења хорова и балета. У изузетно јакој конкуренцији, први пут на такмичењу највишег ранга, донео је свима велику радост и понос Граду.

Када они певају, све који их слушају подилази језа. Дар од бога дат, нико не може да им узме и то ми, који овде живимо одлично знамо, а сада зна и цела Србија.

-Наша школа је освојила прво место, а то је врх такмичења на нивоу државе. Републичко такмичење је најбоље и најјаче такмичење и хорова и солиста, тако да смо и овога пута показали да смо најбољи – каже Тања Близнаковски, директорка школе. 

Присутни су на свим манифестацијама, догађајима, обележавањима значајних датума. Имају огромну подршку Града у свему што раде, јер како каже директорка, без тога не би могли да постижу успехе. Били су први и на Фестивалу великог формата прошле године. И не постижу се врхунски резултати тек тако.

-Љубав и рад, то је оно што је потребно за успех и на такмичењу и уопште. Пре свега, љубав према деци и музици. Спојили смо се добро – каже Александра Савић, диригент.

Иако млади, и солисти и чланови хора и те како су схватили колика је одговорност пред њима.

-Била је велика одговорност. Представљала сам хор музичке школе “Стеван Мокрањац “ из Врања. Имала сам мало трему, али је током певања прошла – каже солиста Велина Стаменковић солиста хора.

– Утисци су предивни. Прелепо смо се провели. Поносна сам, поносна сам на Саки зато што је успела да направи овакав хор. Нисмо очекивали, али жеље су биле присутне – каже Софија Арсић, чланица хора.

Please follow and like us:
Култура