Хор врањске Музичке школе наступио на фестивалу у Италији

Учесници носе најлепше утиске са гостовања

Хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Врању учествовао је на „Лаго ди гарда“ фестивалу у Италији, где су наши млади певачи имали веома запажене наступе. Са овог значајног гостовања на којем су међународној публици представили родни град, врањски хористи носе најлепше утиске.

Висока репутација коју има Хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ потврђена је позивом за учешће на 17. Међународном фестивалу хорова „Лаго ди гарда“ у Италији.

– Наш пласман на Републичком такмичењу, прво место прошле и ове године, као и наступ на манифестацији „Радост Европе“, где смо представљали Србију, су одјекнули.

Организатор нас је на основу тога позвао на један, заиста реномирани фестивал.

Сви утисци су најпозитивнији могући и, када вас најављују и поред имена хора кажу Врање, Србије, тај локал-патриотизам код свих нас додатно проради – каже хоровођа Александра Савић.

Врањски хор под вођством Александре Савић и уз пратњу Срнице Радуловић на хармоници представио се получасовним програмом и, заједно са представницима Летоније и Немачке, одржао целовечерњи концерт на коме су извођене традиционалне, духовне и нумере по слободном избору.

Због великих трошкова, Хор врањске музичке школе је на фестувалу наступао у бројчано мањем саставу, али то није много утицало на квалитет извођења, слажу се чланови хора.

Свакако, поред запажених наступа, укупном, више него позитивном утиску учесника, допринело је и дружење са колегама из читаве Европе, са којима су делили бину фестивала „Лаго ди гарда“.

Публика је изванредно примила наступе Хор врањске музичке школе, а њихово извођење старе песме италијанских партизана из Другог светског рата „О, бела ћао“ изазвао је праве овације присутних.

Хоровођа Александра Савић напомиње да је наступ Хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ на фестивалу „Лаго ди гарда“ био омогућен захваљујући помоћи локалне самоуправе, чиме је Врање представљено на најлепши могући начин.

Please follow and like us:
Култура