Хумани гест гимназијалца Вељка Пешића

Гимназијалац Вељко Пешић са професорком српског језика и књижевности, Тањом Русимовић

Ученици Гимназије неретко се истичу изузетним резултатима у учењу, али и у лепом васпитању, спремности да помогну другима када је то потребно, у организацији хуманитарних акција.

Недавни гест ученика другог разреда Вељка Пешића пример је племенитости и ширине у мишљењу и осећању – оних правих вредности које се усвајају у породици да би се и у школи подстицале и неговале.

Вељко Пешић је одлучио да новац од награде у износу од 3.000 динара, коју је освојио на школском литерарном конкурсу под покровитељством „Задужбине Олге и Николе Ј. Динића потпуковника у пензији из Врања “ уплати на рачун Удружења деце оболеле од аутизма. Овај наградни конкурс организује се од 2019. године, пету годину заредом, уочи Савиндана, само за ученике Гимназије, по жељи задужбинара. Задатак на овогодишњем конкурсу био је поетско прослављање лепоте школовања у Гимназији – писање школске химне: Гимназијо, теби певам! 

Ученик Вељко Пешић је први пут учествовао и освојио треће место. Надахнут примером задужбинара Олге и Николе Динића – њиховом мисијом помагања ученика, овај гимназијалац је поступио у духу њихове хуманости и наставио путем истицања примера правих вредности.

Please follow and like us:
Друштво