Начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић обишао је вечерас Шид након што је ово подручје захватило невреме

ИЗВОР: Министарство унутрашњих послова

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић заједно са председником општине Шид Зораном Семеновићем, обишао је вечерас Шид након што је ово подручје захватило невреме и поручио да ће Министарство унутрашњих послова становницима овог места упутити помоћ у виду агрегата, јер је део територије ове општине остао без електричне енергије услед прекида на далеководу.

„По налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића дошао сам ноћас у Шид, имајући у виду да су услед квара на високонапонској мрежи, читав Шид и околна места остали без струје. На срећу, није било интервенција припадника Сектора за ванредне ситуације, али у сваком случају, сви логистички капацитети Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова стављени су на располагање грађанима Шида. Првенствено, ту мислим на агрегате различите снаге који су већ послати из разних наших јединица у Србији да што пре дођу овде у Шид и да се ставе на располагање грађанима Шида, све док овај квар не буде отклоњен“, рекао је Чаушић.

Поручио је да су припадници Сектора за ванредне ситуације увек на терену када је то потребно и увек у служби грађана.

„Надлежне службе су већ на терену. Сектор за ванредне ситуације и Министарство унутрашњих послова су увек на терену када је то потребно, па чак и у овим ситуацијама. Нагласио бих да с обзиром да је невреме ноћас погодило неколико региона наше земље, да ми нисмо имали интервенције изузев уклањања стабала на територији Новог Сада и Смедерева“, истакао је Чаушић.

Апеловао је на грађане да слушају упутства надлежних и да буду опрезни, поготово они који живе поред вототокова.

 

Please follow and like us:
Друштво