И Суводолско гробље под ингеренцијом Комрада

Комрад је одлуком локалног парламента добио још једно задужење, а то је да брине о одржавању и сахрањивању на Суводолском гробљу. Пре почетка тог посла Комрад мора да реши имовинско питање за део парцеле на овом гробљу, преуреди објекат у капелу, уреди стазе и донесе ценовник услуга. 

Комрад је до сада бринуо о Шапраначком и Бунушевачком гробљу, сахрањивању и уређењу. Сада се овом предузећу у надлежност придодаје и брига о Суводолском гробљу.

-С обзиром да се гробље у Сувом Долу налази на парцели Града, осим малог дела који припада Министарству пољопривреде, на коме се налази објекат, Град је у обавези да преузме надлежност и над Суводолским гробљем. Комрад ради те послове и њима се даје у надлежност уређење и сахрањивање на том гробљу- каже већница Данијела Милосављевић.

Комрад мора најпре да реши имовинско питање за део парцеле на овом гробљу која је у власништву Министарства пољопривреде, како би прешло у власништво Града и ту неће бити проблема, каже већница. У обавези је и да објекат који постоји на том месту преуреди у капелу, уреди стазе и донесе ценовник услуга до децембра ове године. Ценовник ће се примењивати од јануара наредне године.

-Одлука је битна јер се коначно тиме уређују сва подручја где се врши сахрањивање. Остаје још да се уреди и гробље на Циганском риду, јер ту још увек није решено имовинско питање. Када се и то буде уредило биће у надлежност Комрада – додаје Милосављевићева.

Бунушевачко гробље се већ доста проширило, потребно је обезбедити још парцела. На Шапраначком гробљу нема места  за проширење, тако да је неопходно да се ради на уређењу Суводолског и осталих гробаља, истиче већница. 

Please follow and like us:
Друштво