Игор Младеновић: У току формирање Добровољног ватрогасног друштва

Игор Младеновић, помоћник градоначелника

Новоименовани помоћник градоначелника Игор Младеновић каже да је ресор његовог рада доста широк и да ће у блиском наредном периоду највећа пажња бити посвећења области елементарних непогода и ванредних ситуација, али и свим другим областима рада.

Игор Младеновић први пут је постављен за помоћника градоначелника, и то за област рударство, шумарство, водопривреда, елементарне непогоде и ванредне ситуације. Каже да је за њега то велика част, али и одговорност.

-За мене је ово велика част, али и велика одговорност, с обзиром да је широк спектар деловања помоћника градоначелника и част ми је радити у тиму и бити помоћник др Слободана Миленковића, који у трећем мандату води наш град одлично, тако да ћу дати све од себе с обзиром да долазим из друге бранше, каже Игор Младеновић.

Када је реч о елементарним непогодама и ванредним ситуацијама ту је најважнија координација свих чинилаца, од Штабова до државе и државних органа, која је беспрекорна, тако да се не очекују неки већи проблеми, јер се делује превентивно, а службе су увек спремне и за реаговање у хитним ситуацијама.

Тренутно је у фокусу формирање Добровољног ватрогасног друштва са којим ће Град склопити уговор о пословно-техничкој сарадњи.

-Ми смо кренули у формирање те јединице и тренутно она треба да изврши обуку својих чланова. Ту су обично млади момци, свако ко жели да помогне, видим да је одзив велики, имали смо пар састанака. Направиће се једна техничко-пословна сарадња, тако да ћемо имати ту јединицу и испунити те законске норме. Ми превентивно морамо да делујемо, наглашава Младеновић.

Свакодневно се координира са свим службама, обилази терен и за сада нема никаквих разлога за бригу. Елементарне непогоде су нешто на шта не може да се утиче, али на превенцију свакако може.

Please follow and like us:
Друштво