Игре на води у склопу манифестације „Врањско спортско лето“

У току су припреме за одржавање Игара на води у склопу манифестације „Врањско спортско лето“. Игре ће бити одржане на Јумковом базену и очекујемо велико интересовање учесника, каже за наш програм Марко Ристић председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Богат спортски програм у организацији Града и Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање не изостаје ни овога лета. Љубитељи воде и базена моћи ће да уживају у воденим чаролијама и играријама почев од 5. августа са почетком у 17 часова.

-Ради се о занимљивим игрицама на води, није у питању класично пливање. Биће игрице спретности, пливање, прецизност, нема узрасних категорија, осим што такмичари не могу бити млађи од 15 година. Екипе броје пет такмичара, а услов је да свака екипа има једну девојку у екипи, истиче Марко Ристић.

Град у сарадњи са Савезом за школски спорт и олимпијско васпитање ослушкује потребе и интересовања омладине, али и старијег становништва о спортским активностима. Игре на води биће сјајна прилика за дружење.

-Од 1. до 4. августа, професори физичког васпитања одржаће на Јумковом базену показне тренинге за будуће учеснике и такмичаре Игара на води, како би се упознали са игрицама и били спремни за борилиште без непредвиђених ситуација. Поред пехара и медаља, обезбедили смо и новчане награде. За првопласирану екипу, новчана награда је у износу од 60.000 динара, за другопласирану 30.000 динара и трећепласирани освајају 10.000 динара, објашњава председник Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање.

Сви заинтересовани за учешће на предстојећим играма на води, своје екипе могу пријавити до 1. августа, у просторијама Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање, као и у Канцеларији за младе.

Please follow and like us:
Друштво