Именовани нови директори појединих јавних предузећа и установа

Седница Скупштине Града Фото: РТВ Врање

Одборници локалне скупштине дали су зелено светло на Предлог Одлуке о задуживању града Врања ради финансирања капиталних инвестиционих расхода. Такође, градски парламент је разрешио дужности четири в.д. директора јавних предузећа и установа и именовала нове вршиоце дужности.

Према речима градског већника за финансије Бојана Костића, износ задужења је око 190 милиона динара и оно неће повећати учешће јавног дуга у укупним приходима локалне самоуправе.

– Кредит узимамо за завршетак финансијских обавеза изградње вртића у насељу „Рашка“, реконструкцију вртића „Пчелица“, изградњу водоводне мреже ка селу Нерадовац, спортских терена у насељу Рашка и селу Вртогош. Такође, ту је и изградња саобраћајница на територији града, где имамо обавезе за завршетак реконструкције Косовске улице, као и финансирање дела комуналног програма – рекао је Костић.

Од укупне суме, предвиђено је и краткорочно задужење у износу од 40 милиона динара, које може бити искоришћено до краја године за ванредне потребе. Министарство финансија је дало позитивно мишљење на овај Предлог одлуке, рекао је већник за финансије.

Одборници су усвојили и Решења о престанку мандата вршиоцима дужности појединих јавних предузећа и установа и донели решења о именовању нових. Донето је решење о престанку мандата Горану Ђорђевићу, досадашњем вршиоцу дужности директора ЈП ,,Водовод“ и усвојено решење о именовању на то место Марјана Станковића, помоћника градоначелника Врања. Уместо досадашњег в.д. директора ,,Управе Бање“ Слободана Николића, именован је Милош Џикић, некадашњи директор овог јавног предузећа. У ЈУ ,,Центар за социјални рад“ престао је мандат Драгани Арсић, а за новог вршиоца дужности директора именована је Јадранка Стојановић, дипломирани правник. Такође, донето је и решење о престанку мандата в.д. директора „Историјског архива ,,31. јануар“ Боривоју Манасијевићу, као и решење о именовању Саше Стаменковића за в.д директора ове јавне установе.

На седници је усвојена и Одлука о ангажовању ревизора за завршни рачун буџета града Врања за 2022. годину, нове измене и допуне Генералног урбанистичког плана Врања, као и Одлука о постављању бисте Стани Аврамовић Караминги у Градском парку.

На 34. седници градског парламента усвојена је Одлука о промени Статута града Врања, као и Посебни програми намирења поверилаца у ликвидационим поступцима јавних предузећа у ликвидацији ,,Дирекција за развој и изградња града Врања“ и ,,Скијалиште Бесна Кобила“ Врање.

Разматрани су и усвојени и Извештај о раду за претходну годину и Предлог плана рада за 2023. годину Градског штаба за ванредне ситуације.

Please follow and like us:
Друштво