IN MEMORIAM: Тома Влајинац(1947 – 2024)

Тома Влајинац

Један од најпознатијих Врањанаца, врстан познавалац локалног дијалекта, Тома Влајинац, преминуо је данас у 77. години.

Тома Влајинац је рођен 1947. године, као најмлађе дете Радета и Добриле Влајинац. Потиче из старе врањске породице. Чукунунук је чувеног Јање Влајинца, једног од првих значајнијих трговаца Врања. Основну и средњу школу завршио је у Врању, а студије Економског факултета започео је 1969. године у Крагујевцу. Радио је у ,,Обући Београд“ и другим фирмама, а каријеру је завршио као комерцијалиста у ,,Коштани“. Бавио се и глумом у Позоришту ,,Бора Станковић у Врању. Препознатљив је по неговању врањског дијалекта.

Тома Влајинац је често био гост Радио телевизије Врање и био саговорник у бројним емисијама у којима је са посебном љубављу говорио о свом Врању али и о музици. Емисија Радио телевизије Врање “Портрет“ у којој је представљен живот једног од најпознатијег Врањанца Томе Влајинца, ушла је 2013. године у ужи избор на Међународном фестивалу локалних телевизија „Golden Beggar“ у Кошицама у Словачкој.

Тома Влајинац је волео музику, свирао је гитару и певао и у младости био члан групе“ Орхидеје “која је својевремено стекла велику популарност међу Врањанцима .

Врањанци ће Тому Влајинца памтити онаквог какав је вазда био, ведар, насмејан и увек спреман за шалу.

Иза себе је оставио супругу, две ћерке и сина.

Изјављивање саучешћа породици ће бити у суботу 23.марта у капели Шапраначког гробља од 9 сати. Тома Влајинац ће бити сахрањен у 13 часова.

Please follow and like us:
Друштво