Нека вас пролеће покрене и инспирише да животни простор улепшате новим комадима намештаја. Изаберите квалитетан, удобан и модеран намештај у СИМПУ, и креирајте своје место за опуштање и удобан дом за све чланове породице .

Не пропуститите прилику да до краја маја искориститие бројне попусте у СИМПО салонима.

За производе из асортимана, купцима се одобравају сјајни попусти за готовинско плаћање (готовина, вирман и платне картице):

Гарнитуре, клик-клак лежајеви, каучи, кревети, столице, фотеље и табуреи (-15%),
Душеци са лагера (-15%),
Плочасти намештај са лагера (-10%),
Допунски асортиман (-20).
На неодољивим готовинским попустима су и најпродаванији модели гарнитура са лагера. Pariska noć“, „De Marco“ i „Metropoliten“ су на попусту од -30% до краја маја, док је гарнитура „Mexico“  на попусту - 40%.

У мају је за чланове Лоyалтy клуба и власнике картица погодности креирана посебна понуда производа са продајним подстицајима од -25% до -40% попуста. Она обухвата одређене моделе гарнитура, лежајева, клуб столова, табуреа, душека, зидни систем и спаваћу собу. Важи за плаћање готовином, вирманом, платним картицама, чековима грађана, за потрошачке кредите и синдикалну продају. За ову понуду не важе редовни попусти, али важе додатни попусти по основу лоyалтy картица и картица погодности.

Комплетну понуду производа са попустима можете погледати ОВДЕ.

ПРЕВОЗ

Сва роба купљена у СИМПУ чија је вредност преко 25.000 динара превози се бесплатно до 30 км од салона.

БЕСПЛАТНА МОНТАЖА

Монтажа је бесплатна за сву робу без обрира на њену вредност.

КОНТАКТ

СИМПО салони у Врању налазе се на следећим адресама:

Тржни центар, Париске комуне 1. Контакт телефон салона је 017/432-567.

КЛУЗ, Стефана Првовенчаног 58. Контакт телефон салона је 017/416-556.

СИМПО салон у Бујановцу налази се на следећој адреси:

Трг Карађорђа Петровића бб. Контакт телефон салона је 017/851-048.

РАДНО ВРЕМЕ

Радно време салона је од 9 до 20h сваког радног дана, суботом од 9 до 18h.

 

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 11:33

У школу „Бранко Радичевић“ у Врању око 9 и 30 сати стигао је мејл са непознате адресе у коме је стајало обавештење да је у школи подметнута бомба. Директорка школе Ирена Миловановић у изјави за РТВ Врање каже да су се уплашили, обавестили су Школску управу полицију и надлежне органе. У миру су евакуисали децу и извели све запослене. Поступили су по инструкцијама, није било панике. Деца су отишла својим кућама и прешла на онлајн наставу.

Појавила се информација да је меил исте садржине стигао и у врањску Гимназију. Директорка школе Сузана Мишић Станковић каже да то није тачно. Ситуација се прати константно, у контакту су и са колегама у основним школама у којима се одиграо овај непријатан догађај и у координацији. Много је дезинформација на друштвеним мрежама и у јавности па зато апелујена ученике, родитеље и све да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације.    

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 11:45

Дојава о постављеној бомби у школи стигла је и у ОШ „Вук Караџић“ у Врању. Родитељи су одмах позвани да оду по децу, а екипе полиције су већ на терену. Објекти су обезбеђени, а деца и запослени евакуисани.

Како сазнајемо из Полицијске управе у Врању меијл са дојавом о постављеним бомбама стигао је на адресу већег броја школа у Врању и на подручју града.

Контра -диверзионе екипе МУП-а су већ у тим објектима и ситуација је под контролом. Испитује се тачност ових информација.

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 11:11

У школи „Радоје Домановић“ у Врању стигла је анонимна дојава о бомби. Школа је евакуисана и запослени и деца.

Снаге полиције су у околини школе и не дозвољавају прилаз. Диверзионе екипе полиције су у унутрашњости објекта и утврђују тачност ове информације.

Ускоро опширније информације.

 

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 10:53

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуациjе, на ковид 19 тестирано jе 158 особа са териториjе Пчињског округа. Анализе су показале да су 4 лица заражена коронавирусом. Од тог броjа 3 су из Врања и jедан из Владичиног Хана. У осталим општинама Пчињског округа ниjе било новог заражавања ковидом 19.

*

У ковид амбуланти АТД током јучерашњег дана обављено је 49 прегледа, од тога 37 првих. Такође, урађена су 33 антигенска теста, од којих су 3 позитивна на коронавирус.

У ковид болници ЗЦ Врање хоспитализовано је 7 пацијената, сви су позитивни на коронавирус, 5 је са упалом плућа, а 3 су на кисеонику. Током протеклог дана није било нових пријема на болничко лечење.

 

 

Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 12:16

Заједничку литургију након вишедеценијског неслагања данас су служили архијереји Српске и Македонске православне цркве. Свету литургију, којом је после више од пола века искушења успостављено међусобно литургијско и канонско општење, служили су патријарх Порфирије и архиепископ охридски и македонски Стефан.

Данашњем догађају претходила је одлука којом се "одобрава канонско јединство СПЦ-а са Охридском архиепископијом", а која је донета у понедељак, 16. маја, на редовном заседању Сабора Српске православне цркве. 

Сабор СПЦ је у саопштењу након заседања навео  да је примио акт Синода Македонске православне цркве - Охридске Архиепископије", "којим иста прихвата општепризнати канонски статус додељен јој 1959. године од стране Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве".

Наиме, СПЦ је МПЦ-у 1959. доделио статус најшире могуће унутрашње аутономије и самосталности, али унутар СПЦ-а. Сада, судећи по саопштењу СПЦ-а, МПЦ је одлучила да тај статус, заснован на канонима, прихвати, чиме су уклоњени разлози да се црква у Скопљу сматра расколничком, и са њом се успоставља "пуно литургијско и канонско општење".

Ипак, СПЦ преноси и речи Македонске православне цркве која се нада да ће СПЦ "братољубиво решавати и решити и питање њеног коначног канонског статуса, чему треба да уследи свеправославно сагласје и прихватање тога статуса".

МПЦ се у време закључења овог текста званично није изјаснио, али није ни демантовао оно што стоји у саопштењу СПЦ. 

Кад се црквено саопштење преведе на лаички језик, то што је СПЦ објавио јесте велика вест која би могла да води и коначном разрешењу црквеног спора који траје од 1967. године. Тада је Македонска православна црква самостално прогласила аутокефалност. Од тада, па све до данас, СПЦ, као и остале православне цркве, сматрале су је расколничком црквом. 

Национална служба за запошљавање обавештава јавност да ће преко банке Поштанска штедионица исплатити редовну и привремену новчану накнаду за месец април 2022. године.

Редовна новчана накнада за незапослена лица биће исплаћена у петак 20. маја, док ће привремена новчана накнада за лица која живе на и изван територије АП Косова и Метохије бити исплаћена у суботу 21. маја 2022. године.

Делегација Групе експерата Савета Европе за сузбијање трговине људима – ГРЕТА посетила је Врање, где су се састали са представницима локалне самоуправе и локалне Мреже за превенцију и борбу против трговине људима града Врања.

Повод посете заправо је мониторинг локалне Мреже за превенцију и борбу против трговине људима. Србија је од 2009. године ратификовала Конвенцију европског Савета за борбу против трговине људима и као таква у обавези је да примењује одредбе конвенције.  Локална мрежа града Врања годишње доноси и реализује локални акциони план и о свом раду подноси извештаје.

''Град Врање је један од репрезената у Србији који има мрежу која ради од 2013. године врло активно, зато су и одабрали нас да мониторинг буде над нашом локалном мрежом. С обзиром да је циљ наше локалне мреже, пре свега превенција, ми ћемо се фокусирати на та питања. Ви пратите рад наше локалне мреже и знате да радимо, пре свега на превенцији, када су у питању деца и млади, и сваке године континуирано се то ради. Поред њих, едукација је била и у психолошко-педагошким службама школи, јер они први могу да се сусретну са тим проблемом. Превенција смањује и број жртава трговине људима,'' каже Данијела Милосављевић, градска већница.

Од 2013. године саставни део ове мреже је и Више јавно тужилаштво, а, како кажу, међусекторска сарадња свих чиниоца друштва у овој мрежи је најважнија. Налазимо се на балканској рути и проблем трговине људима јако је интензиван на овом подручју.

''Према подацима од 2017. до 2021. године на подручју Вишег јавног тужилаштва у Врању регистрована су 4 случаја трговине људима. Жртве су углавном жене, имамо правоснажно осуђујућа лица, просечна казнена политика за извршиоце је по 5 година затвора. У прошлој години, имајући у виду да је земља била под короном, нисмо имали евидентиране случајеве, било је индикација да је било индиција да се вршило кривично дело, али са полицијом нисмо успели да сакупимо доказе,'' каже Данијела Трајковић, из вишег Јавног тужилаштва.

Оцена земаља чланица врши се од 2009. године, а ово је трећа евалуација од стране групе експерата Савета Европе ГРЕТА, коју чини 15 земаља чланица.

''Тема трећег круга евалуације је приступ правди и делотворни правни лекови за жртве трговине људима и њихови захтеви за одштетом. Ми смо ту да разговарамо са представницима власти и цивилним друштвом који се боре против трговине људима и да имамо увид у стање, да бисмо могли да направимо добру евалуацију. Наша мисија траје недељу дана и након тога саставићемо извештај који ћемо представити на пленарној седници ових 15 чланица групе ГРЕТА и потом ће они упутити извештај српској Влади, а након тога ће Комитет да усвоји овај извештај и биће на сајту Савета Европе,'' каже Иа Дадунашвили, чланица ГРЕТЕ из Грузије.

Последњи пут измењено четвртак, 19 мај 2022 16:43

За време извођења радова на изградњи фекалне канализације у Карађорђевој и Дрварској улици привремено ће бити обустављен саобраћај, и то: у Карађорђевој од раскрснице моста изнад Врањске реке до улице Иве Лоле Рибара, и у Дрварској до Македонске улице. Дужина канализационе мреже која се ради у Карађорђевој је 367 метара, док је у Дрварској 485 метара и почеће након завршетка радова у Карађорђевој. Привремена обустава почиње сутра, 20. маја и трајаће 45 дана, јављају из предузећа Урбанизам и изградња града Врања.

Према подацима Филијале Националнe службе за запошљавање у Врању, смањен је број незапослених на подручју Филијале. Број незапослених у истом периоду прошле године је био 23. 500, а данас је 21. 730.  Само у Врању број незапослених је 6. 391 и од тог броја 60 посто су жене.

Незапослени се код свог саветника увек изјашњавају и о томе шта још осим свог основног занимања, могу да раде. Тако да потражњу привреде у великом броју задовољава структура незапослених, али има у структури занимања и много оних која недостају.

''Дефицитарна занимања су машински техничари, они се баш траже, тапетари, јер су мале породичне фирме упослиле те тапетаре, а не обрaзује се тај кадар, возачи, вариоци, електро монтeри, инсталатерi, баш су дефицитарни,'' каже директор Филијале Горан Живковић. 

Инвеститорима још увек можемо да  понудимо добре обућаре, али не и довољно добрих шивача. Такође, када су у питању високо профитабилне фирме недостаје нам кадар у смислу електро инжењерa. Ипак, има и привредних делатности, за које и те како имамо спреман кадар, као што је прехрамбена индустрија.

''Тај профил имамо, пољопривредне техничаре, инжењере и довољно су стручно оспособљени. Имамо Техничку школу, која има и практичну наставу. Што се тиче хране, тај профил имамо, додаје Живковић. 

Филијала нуди могућност обуке на захтев послодавца, а прошле године је и град понудио ту меру. Међутим, слабо је интересовање за ову меру, и то баш код најмање образовног кадра. Но, нуде се и друге обуке, према интересовању привредног субјекта. Такође, на сајмовима запошљавања углавном се и јављају привредни субјекти, којима су потребни радници.

 

 

 

 

 

 

 

 

Последњи пут измењено четвртак, 19 мај 2022 16:45
Страна 1 од 2186

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter