Препоруке Кризног штаба за сузбиjање и спречавање ширења корона вируса

Кризни штаб за сузбиjање и спречавање ширења корона вируса на териториjи града Врања, коjим jе председавао градоначелник Миленковић, донео препоруке за поступање овог тела у наредном периоду.

Задатак Кризног штаба jе да свакодневно прати ситуациjу у вези са ширењем корона вируса и да у складу са тим предлаже стручне мере и препоруке на сузбиjању и спречавању ширења корона вируса на териториjи града Врања.

На данашњем састанку jедногласно jе прихваћена препорука за обуставу хладног оперативног програма у периоду ванредног стања. Такође, донета jе препорука да се просториjе Грудног одељења  ослободе и ставе на располагање Одељењу за инфективне болести, као и да се у потпуности опреми стари хирурушки блок, како би се у случаjу потребе располагало са довољно смештаjних капацитета.

Чланови кризног штаба усвоjили су и препоруку за ангажовање лица коjа су примљена у радни однос по основу проjекта ,,Унапређење доступности здравствене заштите на примарном нивоу и фармацеутске заштите" при Одељењу за кућно лечење и здравствену негу у циљу спречавања ширења вируса, нарочито међу стариjом популациjом.

Наложено jе и ангажовање свих релевантних актера и интензивирање активности на набавци неопходне медицинске опреме. Донета jе и препорука да се затражи мишљење Министарства здравља у вези са радом Специjалне болнице за рехабилитациjу у Врањскоj Бањи.

Градски већници Даниjела Милосављевић и Деjан Ивановић да предузму адекватне мере у циљу информисања и пружања инструкциjа ромскоj популациjи на териториjи Градске општине Врањска Бања у вези са ширењем епидемиjе. 

Такође, потребно jе затражити од Тржишне инспекциjе да изласком на терен врши редовну контролу у вези са ценама производа и предузме друге мере у циљу смањења несташице одређених животних намирница.

У области образовања, на териториjи града Врања,  предузете су мере на дезинфекциjи просториjа свих школа. Такође, препорука jе да се наставно особље не окупља у великим групама.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 март 2020 21:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter