Ограничен рад свих објеката, од јавних до угоститељских - степен спровођења мера контролише Комунална милиција

Поводом проглашења ванредног стања донети су закључци који се тичу рада свих, од одељења Градске управе, до угоститељских објеката.

Поводом проглашења ванредног стања донете су одлуке и закључци који забрањују рад свим спортским објектима и кладионицама у циљу спречавања настанка и ширења вируса КОВИД-19. Кафићи, ноћни клубови и ресторани неће радити, док је дозвољен рад отворених башти кафића и ресторана од 8 до 16 сати, уз обавезно придржавање безбедне удаљености лица не мање од 1 метра.

"Наша суграђанка, која је јутрос посетила башту локалног кафића, каже да предострожност није на одмет: ''Изашли смо на кафу, ево седимо на одстојању од метар, ја сам здравствени радник, хигијена је на првом месту.''

''Како је градско руководство одлучило, тако и ми поступамо, до 16 сати радимо, башта је отворена, метар растојање између столова и ја мислим да нема никаквих проблема, како је наш председник рекао тако ће бити'', каже Срђан Трајковић, власник угоститељског објекта.

Спровођење мера и препорука контролисаће Одељење комуналне милиције по наредби Владе Републике Србије.

Комунална милиција у току целога дана обилази све угоститељске објекте и они који се не придржавају прописаних мера биће пријављени тужилаштву и сходно члановима 248 и 249 Кривичног законика сносиће казну затвора до 3 године.

Продавнице ће радити по уобичајеном радном времену, поштујући неопходне хигијенске услове, с тим што ће број људи у објекту бити ограничен на 50. На суграђане се апелује да не гомилају беспотребно залихе хране.

Што се тиче Градске управе у којој због природе посла долази већи број људи, организован је рад и остваривање права грађана сходно ванредном стању.

''У складу са Одлуком државног руководства и Штаба за ванредне ситуације који је синоћ заседао постоји низ закључака који се односе на сам рад јавне управе и сам рад Градске управе. У Градској управи је обезбеђен минимум процеса рада, у даљем периоду комуникација са грађанима биће сведена на минимум и обављаће се само они послови који не трпе одлагање. Велики број послова ћемо обезбедити да службеници Градске управе обављају од куће јер смо у могућности да путем савремених информационо – телекомуникационих технологија тај посао обављамо од куће. Обезбедили смо да у Градској управи постоји по један шалтер за обављање тих послова, службеници Градске управе носе заштитне маске они који раде са грађанством, обезбедили смо да се благовремено врши дезинфекција просторија Градске управе, у току је набавка сунђера који ће бити натопљени дезинфекционим средствима и постављени испред врата. То су све оне мере које су прописане на највишем нивоу и биће у потпуности у примени и код нас у Градској управи у Врању'', каже Душан Аритоновић, начелник Градске управе.

Рад запослених у свим јавним и комуналним предузећима сходно ситуацији биће сведен на минимум, а запосленима на ризичним местима биће обезбеђене заштитне маске и рукавице. Сви они мораће да поштују и мере хигијене које су прописане, а то је да обезбеде довољну количину дезинфекционих средстава и да редовно дезинфикују радне просторије и кваке, али и да на сваких сат времена праве паузу и за то време врше хигијену радних површина и површина са којима корисници услуга долазе у контакт.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 25 март 2020 21:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Зоран К. из Врања осуђен на 12 година затвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/gHVQUuLUDN via @tripplesworld https://t.co/1wlNPnHtGN
Поводом Видовдана концерт Извора на тргу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Zu0qVtEbCB via @tripplesworld https://t.co/mhdXPyTXBk
Резултати завршног испита из математике - Радио Телевизија Врање https://t.co/8QN7EEsTl9 via @tripplesworld https://t.co/NhQR3WR4ar
Follow RTV Vranje on Twitter