Покушали да одрже рођенданско славље, па попили казну

Нове мере и нова овлашћења комуналне милиције и инспекције према изменама Закона о заштити здравља становништва, ступила су на снагу и почело је и санкционисање.

Циљ донетих мера није кажњавање, истичу у градском штабу, већ заштита људских живота, али да би се заштитили грађани, мора и да се санкционишу они који не поштују мере.

Иако су нове мере о радном времену угоститељских и других објеката ступиле на снагу у петак, градом се пронела вест да је неко покушао и да одржи заказану рођенданску журку у вечерњим сатима у једном угоститељском објекту.

"Та информација јесте тачна, према власнику угоститељског објекта су предузете све прописане мере и издати су прекршајни налози, због непоштовања прописаних мера", каже Немања Јовановић, члан градског штаба.

Осим угоститељских објеката и неке продавнице, које су на списку објеката које не треба да раде, у којима се не продаје прехрамбене роба, у суботу су отварале своја врата, па су и код њих комунална милиција и инспекција реаговале.

Но, према речима Јовановића грађани и правна лица углавном поштују прописане мере.

"У протеклој недељи у складу са новим овлашћењима која су дата, комунална милиција и инспекција издале су 5 упозорења, односно наређења да се испразни објекат и то у пет угоститељска објеката. Издата су и 22 прекршајна налога лицима која се нису придржавала прописаних мера личне заштите, ту се пре свега, мисли на не ношење маски у затвореном простору као и не поштовање прописане физичке дистанце. Морамо да прихватимо додатне навике у свом понашању".

Циљ свих донетих мера је да се сачувају животи људи и стабилност здравствених установа, наглаша Јовановић.

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 08 децембар 2020 14:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter