Око 100 македонских новинара вакцинисало се данас у Врању Истакнут

Око сто новинара из Северне Македоније  данас се  вакцинисало у Заводу за јавно здравље у Врању. Делегацију македонских новинара предводила је председница Удружења новинара Ивона Талевска, а дочекали су их представници Удружења новинара Србије, председник Владимир Радомировић, председница Извршног одбора, Драгана Пејовић, и Петар Јеремић, члан УНС-а. 

Делегацијe македонских новинара и Удружења новинара Србије најпре су посетиле колектив Радио телевизије Врање и разговарале са директором Зораном Величковићем о томе како запослени у овој медијској кући фукционишу у доба короне. Том приликом разговарано је о евентуалној даљој сарадњи и заједничким ставовима УНС-а и ПРОУНС-а приликом доношења будућих медијских закона.

Потом је обављена вакцинација   македонских новинара у Заводу за јавно здравље. Она је организована на иницијативу Асоцијације новинара из суседне земље која  се обратила за помоћ Удружењу новинара Србије.

''Захвалио бих се кабинету  председника Републике Србије и Заводу за јавно здравље у Врању који су организовали ову вакцинацију и позивам све наше колеге новинаре у Србији да се вакцинишу како би допринели сузбијању  вируса. Знамо да су новинари код нас стављени на листу приоритета захваљујући акцији Удружења новинара Србије и да је доста наших колега искористило могућност и вакцинисало се. Оне који то нису учинили до сада позивам да ураде што пре. Ово је, за сада, најквалитетнија и најсадржаjнија акција коју смо урадили и сигуран сам да ће их бити и  убудуће када је реч о безбедности новинара и њихових радних права. Само удружени можемо да се изборимо за што бољи положај професије,'' сматра Владимир Радомировић председник Удружења новинара Србије.

Председница македонске Асоцијације  новинара Ивона Талевска захвална је Удружењу новинара Србије и кабинету председника Републике Србије што су омогућили македонским новинарима да приме вакцину у Врању.

''Кабинет председника Републике Србије одговорио je јако брзо на наш захрев и ми смо у кратком временском периоду договорили да се вакцинација организује овде у Врању. Захваљујемо и Заводу за јавно здравље. Позивамо све новинаре да се вакцинишу, јер је то једини начин да се заштитимо. Овом акцијом обухваћени су сви медијски радници, не само чланови Асоцијације новинара, већ и партнерске организације у Македонији. Овде су и сниматељи, фоторепортери и сви они који су на првој линији фронта и чије здравље мора да буде заштићено,'' рекла је Талевска.

Македонски новинари су примили вакцину Астра Зенека и веома су задовољни јер, како кажу, македонска Влада није успела да обезбеди вакцине за своје грађане, тако да им ова помоћ Србије много значи.

Олгица Поцкова која ради на македонској телевизији задовољна је што се данас вакцинисала. Она сматра да је важна имунизација и да се само тако може стати на пут корони.

Јулијана Николовска, новинарка канала 5, каже да је у овим тренуцима важно вакцинисати се. Задовољна је што им је омогућено да приме вакцину у Србији, јер у Македонији  имунизација не функционише.

Водећи се овом идејом, отварају се могућности за сарадњу Удружења новинара Србије са новинарима из других суседних земаља, рекао је Радомировић и апеловао на све запослене у медијима да се вакцинишу како би се што пре створио колективни имунитет.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 март 2021 15:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Зоран К. из Врања осуђен на 12 година затвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/gHVQUuLUDN via @tripplesworld https://t.co/1wlNPnHtGN
Поводом Видовдана концерт Извора на тргу - Радио Телевизија Врање https://t.co/Zu0qVtEbCB via @tripplesworld https://t.co/mhdXPyTXBk
Резултати завршног испита из математике - Радио Телевизија Врање https://t.co/8QN7EEsTl9 via @tripplesworld https://t.co/NhQR3WR4ar
Follow RTV Vranje on Twitter