Одељење врањске хирургије несметано функционише од почетка пандемије до данас, мада је рад отежан, јер је део медицинског особља на испомоћи у Ковид болницама. Тренутно је мало хирурга, али је појачање стигло прошле године у виду четири млада лекара на специјализацији, каже координаторка Хируршког блока, докторка Михајловић. Ово одељење има двадесетчетворочасовна дежурства, а за сваку операцију потребна су два хирурга, те већи део времена лекари проводе управо на Одељењу.

''У самом почетку нисмо знали ни с чим се боримо, ни како се боримо, ни какве су клиничке слике, тако да смо морали да будемо обазриви, да би заштитили, прво, пацијенте, друго само особље које ради са пацијентима, а треће - свако од нас је и отац и мајка, и син и ћерка некоме, тако да смо морали да бринемо и о својим најближима, тако да смо морали да будемо веома опрезни. Шта то значи? Пацијенти које смо примали у болницу морали су да буду тестирани, у прво време серолошким тестовима, а онда су кренули антигенски и писиар тестови, тако да је сваки пацијент који је приман у болницу био смештен у собу за изолацију, где је тестиран и након што се докаже да није позитиван, смештан је на одељење. То смо радили зато што смо морали да знамо да корона пацијенти који уђу на Хируршко одељење морају да буду изооловани, посебни услови, посебна сала за операцију, да не би заразили остале пацијенте који су у болници, а захтевају хируршко лечење,'' каже докторка Светлана Михајловић, координаторка Хируршког блока.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 март 2021 14:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter