Одштампајте ову страницу

Вакцинацијом у селу Власе почела масовна имунизација сеоског становништва Истакнут

Др Љиљана Антић  директорка Здравственог центра обишла је данас вакцинални пункт у селу Власе где су се вакцинисали мештани Пољаничког краја који нису били у могућности да се пријаве за имунизацију путем е-Управе.

Испред амбуланте у селу Власе данас је било много мештана из Пољаничког краја који су били заинтересовани да приме вакцину. У разговору са житељима др Љиљана Антић је сазнала да  међу становништвом овог планинског краја влада велико интересовање када је имунизација у питању.

-Због разуђености нашег подручја многи мештани тешко долазе до својих амбуланти. Ми смо желели да вакцину учинимо доступном свима, те смо за почетак организовали акцију овде у Власу. Предвиђено је да се овом приликом вакцинише око 70 грађана. Око 160 мештанина се већ вакцинисало, од тога је 140 примило и другу дозу. Наставићемо и даље са масовном имунизацијом. Сутра ће акција бити организована у Лукову и Кривој Феји а након тога вакцинација сеоског становништва биће спроведена и у другим сеоским срединама на територији Града, каже Антићева.

Вакцину су данас у Власу примили углавном старији мештани и веома су задовољни што је ова акција организована јер сматрају да је имунизација једини вид боре против короне.

-С обзиром да у овом крају има доста старачког становништва  ми се трудимо да одемо и до њихових кућа уколико они не могу  да дођу до амбуланте. Због разуђености терена и зимских услова многи од њих нису у стању да медицинску помоћ добију доласком код нас, зато им ми излазимо у сусрет. Радно активно становништво из овог краја стално циркулише тако да је било доста заражених међу њима, више него него међу старијим особама, каже др Душан Новковић који ради у сеоској амбуланти у Власу.

Вакцинација у Власу  је почетак масовне имунизације са којом ће се наставити  и у наредном периоду и у осталим сеоским срединама. Циљ је да се што више људи вакцинише како би се створио колективни имунитет и самим тим победила корона.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 06 април 2021 14:30

Сродни чланци