Грађани Србије од данас имају могућност да се за исплату новчане помоћи пријаве и путем  телефона. Од сутра почињу прве исплате  државне помоћи, и то најпре свим пензионерима.  

У  поноћ је почео са радом контакт центар, путем којег грађани могу телефоном да се пријаве за новчану помоћ државе, у износу од 30 плус 30 евра. Помоћ ће бити исплаћена током маја и новембра, најавио је министар финансија Синиша Мали . Број телефона контакт центра  је 0800-101-100.

Председник  Александар Вучић  најавио је да сутра почиње исплата првих 30 евра помоћи пензионерима. Помоћ ће 6. маја бити исплаћена свим пензионерима у једном дану. Пензионера има више од 1,7 милиона и њима ће прво бити уплаћена помоћ. Kорисници социјалне помоћи и они који су на издржавању затворских казни добиће помоћ 7. маја, а три дана касније, 10. маја, биће уплаћено и других 50 одсто минималне зараде, што је део трећег пакета помоћи.“ рекао је Мали.

Од  12. маја  почеће  исплата првих 30 евра за све грађане који су се пријавили. Према речима председника Вучића  за помоћ не би требало да се пријављује 1,9 милиона људи, а то су пензионери, корисници социјалне помоћи, као и људи запослени у заводима за извршење кривичних санкција, јер су већ у систему.

Од  10. маја стартује  исплата 50 одсто минималца предузетницима, микро, малим и средњим и великим предузећима.  

Вучић је најавио  да ће 20. маја почети исплата 100 евра за све Србе на Kосову и Метохији који су се пријавили за државну помоћ, односно 200 евра за незапослене Србе из покрајине.  „Одмах после тога идемо са другом траншом од 600 евра за аутопревознике“, додао је председник Србије.  

Он је данас најавио  да ће за све грађане који су вакцинисани, од државе стићи још једна  финансијска помоћ, а то је додатних 3.000 динара.Тиме ће по његовим речима бити  награђени  људи  који су показали одговорност.

Kако је истакао, сви старији  од 16 година, који ће се вакцинисани  једном или са две дозе до 31. маја, добиће додатне 3.000 динара. „Желимо да дођемо до колективног имунитета како бисмо се посветили  раду,“ рекао је Вучић.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter