Одштампајте ову страницу

Још 174 лица заражена коронавирусом у Пчињском округу

Епидемиолошка ситуација на подручју Пчињског округа се погоршала у односу на претходни дан. Од 632 тестиране особе, 174 лица су заражена коронавирусом.Највише новозаражених је у Врању а најмање у Прешеву, каже епидемиолог др Слађан Станковић.

"Проценат новозаражених у односу на број тестираних је 27,5%. Нема опадајућег тренда у оболевању. Чине се напори да се смањи број оболелих, који је последњих месец дана заиста висок. Према последњем пресеку у Врању је 100 особа новозаражено, 24 из Владичиног Хана, 21 из Сурдулице, 13 из Босилеграда, 12 из Буjановца, 3 из Трговишта и 1 из Прешева", прецизира Станковић.

И даље има оболевања међу децом школског и предшколског узраста, каже доктор. Десетак случајева заражавања се региструје дневно, што и није алармантно. Мере које ће уследити уколико дође до продужетка распуста ће много значити како не би ескалирала епидемиолошка ситуација, каже доктор и објашњава каква је ситуација у ковид болницама Здравственог центра.

"Око 15% позитивних пацијената на дневном нивоу је са средње тешком клиничком сликом и они се углавном хоспитализују. У ковид болницама дневни има по 15-ак пријема, на сву срећу се исто толико отпусти, што значи да се лечење одвија брзо. 85% пацијената на болничком лечењу је са лакшом клиничком сликом, а статистика показује да је највећи број пацијената невакцинисано", потврђује епидемиолог.

У ковид болницама ЗЦ Врање тренутно је хоспитализовано  125 пациjената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, док су на кисеонику 62 пациjента. Што се тиче ковид амбуланте АТД   током jучерашњег дана обављена су 292 прегледа, од чега су 94 прва.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 новембар 2021 13:39

Сродни чланци