Одштампајте ову страницу

Вучић примио трећу дозу вакцине, тражиће бенефицирани радни стаж за оне који раде у црвеним зонама

Председник Александар Вучић, који је данас примио трећу дозу вакцине, позвао је још једном све грађане да се вакцинишу и на тај начин се заштите. Упутио је захвалност свим медицинским радницима који скоро већ годину дана учествују у великом и тешком послу вакцинације становништва.

Председник је подсетио да вакцинација траје већ годину дана и да су највећи терет изнели здравствени радници.

"Хвала свима на одговорном понашању, што зову људе да се вакцинишу. И ја их молим да се вакцинишу, убод игле нисам ни осетио", рекао је Вучић на Београдском сајму.

Додао је да је само једном проверавао антитела, али да је важније што је после вакцинације, ишао примера ради у Брус, где га је дочекало 6.000-7.000 људи, а после те, као ни после сличних посета, није добио заразу.

"А, све и да јесам, сасвим извесно бих преживео. Много је проблема са људима који чак и приме вакцину, али имају придружене болести, а приме велику количину вируса. О невакцинисанима нећу ни да говорим", рекао је Вучић.

Поручио је и министру здравља Златибору Лончару, који је присуствовао његовој вакцинацији, да се мора пронаћи начин да се посебно помогне здравственим радницима који се у црвеним зонама боре са вирусом.

"Да они добију неку врсту подршке или бенефицираног радног стажа, да пронађемо наћин да им пружимо додатну помоћ. Они су нас задужили највише, ризиковали своје животе све време", закључио је председник Вучић.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци