Почела онлајн настава за више разреде и средњошколце

За ученике од петог до осмог разреда основних школа и за средњошколце данас је почела да се одвија онлајн настава.

Нижи разреди од првог до четврог разреда настављају са уобичајеним радом, рекла је у изјави за Радио телевизију Врање заменица градоначелника Зорица Јовић.

Погоршана епидемиолошка ситуација утицала је на доношење одлуке да се настава до даљњег одвија на даљину.

Уредбом Владе Републике Србије предвиђена је и измена наставног плана и програма. Све школе су већ у петак добиле упутства за реализацију наставе.

"Упутством Министарства просвете дате су инструкције како да се одвија настава и што се тиче теоријског дела и када су у питању одговарања, тестови, писмени задаци, практична и блок настава. Оно на чему се инсистира  од стране ресорног министарства и струке је да се највећа пажња посвети напредовању ученика како би се постигли резултати предвиђени наставним планом и програм. Уколико наставник не стигне да оцени све ученике због болести детета или других оправданих разлога, дата је могућност да ти ученици могу да остану неоцењени на крају овог полугођа", објашњава Зорица Јовић, заменица градоначелника.

На територији града Врања повећава се број ученика и професора који су оболели од короне, потврдила је Јовићева.

"Што се тиче просветних радника у основним школама је већи број оболелих наставника него у средњим. На територији Врања тренутно је оболело 15 ученика основних школа и 17 наставника а у средњим школама 5-оро професора и 15 ученика је позитивно на ковид 19.То су подаци којма тренутно располажемо", каже наша саговорница.  

Нижи разреди од првог до четврог разреда настављају са уобичајеним радом уз поштовање епидемиолошких мера, каже Јовићева и апелује на све ученике да воде рачуна, да држе дистанцу и да наставе да носе маске како би се спречило ширење вируса. Она је додала да се тренутно обављају радови у основним школама у Тибужду и Ратају како би се створили што бољи услови за боравак ученика.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 новембар 2020 15:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Министар Стефановић наградио Врањанца, војног полицајца Пенићa - Радио Телевизија Врање https://t.co/O7MUEJXpA6 via… https://t.co/Z2TUmTkedy
У сусрет Дану младих – Будимо солидарни - Радио Телевизија Врање https://t.co/c2Ey6b38nE via @tripplesworld https://t.co/gvrDoHSIUL
И даље расте број ковид позитивних у округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/13c47GInsy via @tripplesworld https://t.co/i9mcbBv9D8
Follow RTV Vranje on Twitter