Одштампајте ову страницу

Наставља се програм Светосавске недеље

Традиционална културно-уметничка и духовна манифестација ''Светосавска недеља'' траје до сутра када се обележава дан Светога Саве. Овај празник је и слава просветних радника и образовних установа.

''Светлост Светог Саве'' назив је програма који су припремили ученици основне школе ''Бора Станковић'' из Тибужда и полазници Регионалног центра за таленте. Они су у овом приказу певали, глумили, рецитовали и говорили биографске податке из живота нашег највећег просветитеља. Програм је приказан онлајн на званичној Фејсбук страници манифестације, као и на локалним телевизијама.

На исти начин вечерас ће бити приказана Духовна академија, коју традиционално организује епархија врањска. Беседник је ове године протоjереj-ставрофор Небоjша Стоjадинов.

Светосавска недеља биће завршена сутра Светом литургијом и резањем славских колача у Саборном храму Свете Тројице у Врању. За сутра је предвиђено и уручење Специјалних признања.

Подсећамо, ове године није расписиван конкурс за доделу Светосавске награде, а добитници специјалних признања су Предшколска установа ''Наше дете'', гимназија ''Бора Станковић,'' ОШ ''Вук Караџић'' и Миомир Дејановић, наставник разредне наставе у ОШ ''Светозар Марковић.''

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 26 јануар 2021 20:03

Сродни чланци