Одштампајте ову страницу

Доделом специјалних признања завршена ''Светосавска недеља''

 ''Светосавска недеља'' организована у посебним околностима завршена је уручивањем специјалних признања ''Свети Сава'' заслужним појединцима и образовним установама. Свечаности је претходила литургија у Саборном храму Свете Тројице и резање славских колача школа и Организационог одбора манифестације.

Светосавска недеља завршена је уручивањем  специјалних признања ''Свети Сава'' заслужним појединцима и образовним установама. Присутне је најпре поздравио градоначелник Слободан Миленковић.

"Знамо да су већи део школске године просветни радници и ученици радили у потпуно измењеним околностима. Сви заједно били су стављени пред један велики испит, тим пре јер није било лако прилагодити се новим начинима преношења и стицања знања. Сви заједно радили су можда и много више него у уобичајеним условима а са друге стране били су ускраћени за одлазак на школска такмичења и за освајање награда. Честитам свима на наградама и желим вам свако добро", рекао је градоначелник на свечаности.

Миленковић је потом уручио специјална признања овогодишњим добитницима, Предшколској установи ''Наше дете'', Основној школи ''Вук Караџић'', Гимназији ''Бора Станковић'' и учитељу  Миомиру Дејановићу. У име добитника присутнима се обратила директорка ОШ''Вук Караџић''.

"Свети Сава дао нам је снагу и усмеравао нас да образујемо и васпитавамо ученике током минуле тешке године у којој је пандемија обележила све сегменте нашег постојања. Запитаност пред данашњом сликом човечанства доведеног у крајње тешку ситуацију непредвидивог деловања опаког вируса, одгонетали су просветни радници пожртвованим радом, вером и богољубљем али и уз помоћ руководства града на чему им се најискреније захваљујем", рекла је директорка школе Марина Стојановић.

У јутарњим сатима, како то традиција налаже, литургији и резању славских колача у Саборном храму Свете Тројице присуствовали су просветни радници, градско руководство и грађани Врања. Зорица Јовић, заменица градоначелника, честитала је запосленима у образовним установама Савиндан са жељом да Свети Сава помогне свима да се изборе са искушењима са којима се тренутно боримо.  

"Данас је посебан дан за све грађане Србије, за децу, просветне раднике и све запослене у установама образовања. Честитам  школску славу ученицима и просветним радицима и жеља нам је да и убудуће буду најбољи као што су били до сада", рекла је Јовићева.

Овогодишња традиционална кулутрно-просветна манифестација ''Светосавска недеља'' завршена је са надом и вером да ће већ следећа бити организованa у много бољим околностима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 јануар 2021 14:30

Сродни чланци