Смештајни капацитети у Дому за ученике обновљени и набављена нова опрема

И за објекте колективног смештаја ученика и студената прошла година је била специфична. Изостао је континуиран боравак у Дому у Врању, изостала су дружења и такмичења, али и тај период је корисно искоришћен.

Период у коме је Дом ученика средњих школа у Врању, због епидемиолошких мера радио смањеним капацитетом искориштен је сређивање дома. Осим редовног летњег кречења и фарбања,  уложено је и у нову опрему.

-Доста тога је обновљено у 2020. години. Набавили смо нове справе за теретану, ормане за дечије собе, полице, промење су завесе и много је пријатније. Све подсећа на кућни амбијент. Постављени су нови подови и урађена замена ламината на једном спрату, а на последњем спрату смо средили паркет. Сада су услови за боравак деце бољи него што су били, каже директорка Маја Ђорђевић.

Дом је аплицирао код Министарства за веће инвестиције и изашли су им у сусрет. И остале материјалне трошкове покрива министартво, за Дом чији су капацитети 300 ученика и студенарта. Због ситуације са ковидом капацитети нису били сто посто попуњени.

-Ми смо могли у сваком тренутку да имамо само 50 посто од броја уписане деце. Нису могли да буду константно у дому, а тако је и сада, већ према организацији наставе у школама. Када имају онлајн наставу они су код својих кућа, да би у Дому могли да бораве они који иду у школу, каже Ђорђевићева.

Иначе, у Дому није било заражавања деце, а установа је припремила и две собе за изолацију. У врањском Дому бораве деца из целог округа, из других градова Србије, као и са Косова и Метохије. Осим смештаја обезбеђена им је и храна, а за подизање квалитета исхране уложено је у набавку конвектомата, савремене пећнице.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 29 јануар 2021 12:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter