Одштампајте ову страницу

Ученици који прате онлајн наставу могу да дођу у школу да одговарају и буду оцењени

Настава у образовним установама у Врању одвија се по одлуци Кризног штаба у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом. Ученици од првог до четвртог разреда су у школским клупама док средњошколци и ученици виших разреда основних школа прате наставу на даљину.  Када је оцењивање ученика у питању поштује се измењени Правилник   у условима пандемије. 

Ово је већ четврта недеља како се, најпре по препоруци локалног а потом и републичког Кризног штаба примењује настава на даљину, каже директорка ОШ ''Вук Караџић'' Марина Стојановић. И ученици и професори су се прилагодили новонасталој ситуацији , тако да се за сада све одвија по плану. 

- Министарство просвете донело је измењени Правилник о оцењивању ученика у доба короне. То се односи , пре свега, на неопходан број оцена по предметима како би било могуће пратити постигнућа ученика. Оно што је било на снази током минулог периода и сада практикујемо. Ученици који прате онлајн наставу и  који желе да дођу у школу да одговарају и добију оцену,  могу то да ураде. Ми смо ту да им то омогућимо , притом је неопходно  да се поштују епидемиолошке мере, каже директорка школе.

Нови систем рада и новине у образовном процесу су наишле на подељене реакције и ученика и родитеља, али једно је сигурно, прилагодили су се сви , и просветни радници и ђаци.

-Не могу да кажем да је овај начин рада нешто на шта су ученици навикли. Велика је то новина за све. И ученици и наставници и родитељи и Управа школе  се труде и улажу максималне напоре  да,  што је могуће безболније,  пребродимо овај период  и сви једва чекамо да се вратимо уобичајеном начину рада. Улажу се огромни напори и поред стручног знања сваком наставнику и учитељу неопходно је доста стрпљења за читаву ову ситуацију, каже Стојановићева. 

Епидемиолошка ситуација корона вируса ове године неће померити упис деце у први разред. У  ОШ'' Вук Караџић'' већ се кренуло са пријављивањем будућих првака. Родитељи своје дете могу пријавити електронским путем или доласком у школу. У периоду од 1.априла до 31. маја вршиће се тестирање и упис будућих првака. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 26 март 2021 14:26

Сродни чланци