Округли сто на Одсеку Акaдемије техничко-васпитачких струковних студија у Врању

 ''Компетенције за 21.век - образовање у служби привреде, знање је новац'' тема је округлог стола који је одржан  у просторијама Академије техничко- васпитачких струковних студија у Врању. Скуп је организован уз поштовање препоручених епидемиолошких мера.

Учесници  округлог стола били су привредници из Пчињског округа, директори средњих школа и запослени са Одсека Академије у Врању.  У име градоначелника Слободана Миленковића и локалног руководства  присутнима се обратио градски већник Небојша Зупанчић. Он је рекао да ће Град пружити сваки вид подршке Академији, која је неопходна за реализацију планираних активности. На округлом столу могло се чути које су потребе привредникаи каквим кадровским потенцијалима располаже Академија.

- На овом округлом столу желимо да  презентујемо Академију техничко-васпитачких струковних студија, тачније Одсек  у Врању. Жеља нам је да се привредници са овог подручја, који са нама сарађују,  упознају са кадром који излази из ове школе. Повод је и наставак реализације дуалног образовања које је постало потреба региона и будућност у нашој земљи. Привредници су у прилици да нам укажу који су њихови проблеми у раду, а ми ћемо као Академија покушати да се руководимо тиме како би сарадња била успешнија у наредном периоду. Циљ је  да сви привредници Пчињског округа укажу на своје потребе и да ми онда кренемо у едукацију кадрова који су неопходни, рекао је проф. Срђан Јовковић председник Академије техничко-васпитачких сруковник студија у Нишу.

Врање је први град где је организован округли сто оваквог типа, а жеља Академије је да се са оваквом праксом настави и убудуће.

Иначе, на Одсеку Академије техничко-васпитачких сруковних студија у Врању, некадашње Високе техничке школе струковних студија, одобрени су студијски програми прехрамбене технологије, заштите животне средине и мастер струковних студија.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено уторак, 30 март 2021 17:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter