Полазници Регионалног центра за таленте бриљирали на државном такмичењу

Ведрана Гачић и Анамарија Сталетовић , ученице Гимназије и полазнице Регионалног центра за таленте освојиле су прва места на републичким  такмичењима  из књижевности и енглеског језика. Поред њих запажене резултате постигли су и гимназијалци Богдан Трајковић и Теодора Стајић као и  Андреа Трајковић из Медицинске школе. Они су били гости Јутарњег програма наше телевизије и том приликом пренели су нам своје утиске са такмичења.

Државно такмичење талентованих ученика ове године одржано је у Панчеву а из Центра за таленте у Врању учествовало је 16 такмичара . 

"На такмичењу је до изражаја дошао дугогодишњи труд  и континуирани рад са професорком. На тесту сам освојила максималан број  поена  ,  98 од предвиђених 100  . Јако је леп осећај освојити прво место на неком такмичењу  а  рад у Центру за таленте је непроцењив", преноси утиске Ведрана Гачић ученица трећег разреда Гимназије .

"Освојила сам прво место из енглеског језика и заиста нисам очекивала такав пласман. Освојила сам 97 поена и када сам то сазнала мислила сам да је реч о другом месту, али сам се пријатно изненадила када сам добила информацију да је реч о првом", са усхићењем говори Анамарија Сталетовић, ученица другог разреда Гимназије.

Полазници Регионалног центра за таленте Богдан Трајковић , Теодора Стајић  и  Андреа Трајковић нису успели да освоје неко од прва три места али  је њихово учешће  на државном такмичењу итекако било запажено.

"Мислио сам да ћу да се рангирам доста слабије јер сам видео да је конкуренција била јака. На излагању рада сам био слабији али сам на тесту био бољи тако да сам успео да се пласирам боље него што сам очекивао, каже Богдан Трајковић", ученик првог разреда Гимназије који се такмичио из информатике.

"Немам пласман јер нисам освојила преко 90 поена, али сам врло задовољна јер сам први пут отишла на републичко такмичење. Захваљујем се професорки која је радила са мном као и свима у Центру за таленте који су нам били на располагању кад год је требало", објашњава Теодора Стајић, ученица трећег разреда Гимназије која се такмичила из књижевности.

"Први пут сам  отишла на републичко такмичење из психологије. Нисам освојила ниједно од прва три места али сам врло задовољна својим учешћем јер је ово за мене ново искуство и драгоцено ми је познанство са стручњацима из комисије", наглашава Андреа Трајковић из Медицинске школе. 

"Регионални центар за таленте до сада није имао овакав успех и с поносом могу да кажем да је на републичком такмичењу  учествовало  16 такмичара од чега је 11 полазника  освојило једно од  прва три  места  и то пет првих  ,три друга  и три трећа места. У категорији специјалних награда за рад  награђено је 11 ученика", истиче директорка Центра Јасмина Вељковић.

"Не можемо а да не подсетимо  да смо у протеклој години радили у отежаним условима због короне. Али упркос томе, када имате овакве ђаке , заинтересоване, знатижељне онда ни нама професорима није било тешко да радимо. Много смо мало уживо разговорали, више смо радили путем друштвених мрежа и на крају се испоставило да нам то није био проблем и да су резултати рада ту", каже професорка књижевности у Гимназији Тања Русимовић.

Успех који су постигли полазници Регионалног центра на државном такмичењу у Панчеву је утолико већи и значајнији јер је конкуренција била изузетно јака. Своје истраживачке радове талентовани средњошколци из Врања  су бранили раме уз раме са вршњацима из осталих градова у Србији и сјајним пласманом доказали колико знања и енергије поседују.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 03 јун 2021 13:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Укинута ванредна ситуација - Радио Телевизија Врање https://t.co/9xUB5T2oXw via @tripplesworld https://t.co/MBhXCrklrm
Милица и Катарина на Републичком такмичењу младих талената - Радио Телевизија Врање https://t.co/fST75lNBhZ via… https://t.co/AYGcmoBABb
Јако невреме у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/ViPTAmme7n via @tripplesworld https://t.co/v1o4t0owov
Follow RTV Vranje on Twitter