Завршни испит, дан други - осмаци полагали математику

Завршни испит ове године полаже  око 1.911 будућих средњошколаца  из Пчињског округа ,од чега је 791 ученик са територије града Врања .Осмаци су  полагали данас  тест из математике  а сутра их очекује комбиновани. Полагање мале матуре почело је у среду тестом из српског језика и књижевности, тј. матерњег језика.

Пред будућим средњошколцима био је тест од 20 питања подељених на три нивоа - основни средњи и напредни, а питања су  била отвореног и затвореног типа. За њихово решавање осмаци су имали 120 минута. Због епидемијске ситуације, у учионици је дозвољено присуство до 12 ученика, уз два дежурна наставника.  Eво шта су нам рекли  ученици ОШ''Вук Караџић'' по завршетку теста.

"Задовољна сам како сам урадила данашњи тест, могло је и боље. Било је потешкоћа око 19.и 20. задатка, колико смо знали тако смо и урадили. Учила сам и очекујем  да прођем на тесту добро", каже Андреја Вуковић .

"Све је тешко у математици , али потрудио сам се", додаје Андреја Стојановић.

"Солидно сам урадио, нисам се посебно припремао за испит али очекујем добре резултате", истиче Андрија  Тасић.

"Јучерашњи тест из српског језика је био лакши, данас је било тежих задатака. Нисам успела да урадим четири задатка. Ипак се надам добрим резултатима и да ћемо сви успети да упишемо жељене школе", каже Нина Ђорђевић.

"Припремао сам код куће за овај завршни испит, желео сам да употпуним знање које већ поседујем , тако да верујем да ћу остварити свој циљ и уписати оно што желим . Тест из математике је био компликованији, последња четири задатка су била врло тешка", додаје  Илија Стојадиновић.

"Задовољан сам како са урадио тест , показао сам своје знање и мислим да сам се боље показао него јуче", наглашава Лука Стошић.

Пред осноцвима је још комбиновани тест који је планиран за сутра. У недељу, 27. јуна, ученици ће моћи да виде прелиминарне резултате на сајту Моја средња школа и истог дана моћи ће да поднесу електронску жалбу, приговор првостепеној комисији на одређени задатак.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter