Трећег дана мале матуре ученици полагали комбиновани тест

Осмаци су у среду полагали тест из српског, односно матерњег језика, док су у четвртак решавали тест из математике. Трећи дан  мале матуре предвиђен је за  комбиновани тест. Ми смо у јутарњим сатима , посетили ОШ''Светозар Марковић'' и забележили атмосферу непосредно пре пре почетка тестирања .

Трећег дана мале матуре у свим основним школама одржан је комбиновани тест. Ученици ОШ''Светозар Марковић'' су врло озбиљно схватили полагање завршног испита , тако да нису крили узбуђење а трема је била присутна, како кажу, мање него јуче, када су полагали математику.

-Мислим да ће комбиновани тест бити лак, и претходна два су била таква, тако да не очекујем проблеме при решавању задатака, каже  Давид Јовић.

-За овај тест сам довољно спреман, не очекујем тешка питања. Јуче је било зачуђујуће тешких задатака, али било је и лаких , додаје Лука Качаревић.

-Данас је атмосфера опуштенија него претходна два дана , драго ми је што завршавамо. Припремала сам се за сва три теста. Мислим да ћемо сви да прођемо на тесту и да ћемо уписати жељене школе, наглашава Катарина Митић.

-Немам трему, јуче и прекјуче сам је осећао , надам се да ћемо све добро да урадимо, каже Матија Митић.

-Мало сам уплашена, али верујем да ће све добро да прође. Очекујем да ће бити тешких питања из хемије, али сам опуштена, истиче Зорана Митровић.

Тијана Ђокић директорка школе каже да су припреме око полагања завршног испита трајале дуго како би све протекло без проблема и неправилности.

-Историја, географија, хемија, физика  и биологија , пет предмета у једном тесту, није мало али верујем да ће ученици показати велико знање јер су вредно радили. Ово је тест  не само за децу,  већ и за нас у просвети. Ученици су се припремали за  завршни испит од марта месеца у оквиру припремне наставе. Сви смо прошли обуке о начину  дежурства, ми као директори о начину реализације завршног испита. Новина је у начину прегледавања и много је олакшан тај процес у односу на претходне године, тако да је за сада све у реду, истиче директорка школе.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе биће објављени 27. јуна, а коначни 2. јула.

Попуњавање листе жеља електронским путем преко портала Моја средња школа је од 26. јуна до 3. јула 2021. године, а попуњавање и предаја листе жеља у основној школи, као и унос у базу података непосредно у основној школи је 3. и 4. јула.

Објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима је 11. јула Завршни испит ове године полаже  око 1.911 будућих средњошколаца  из Пчињског округа ,од чега је 791 ученик са територије града Врања .

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 25 јун 2021 10:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Постављена цистерна са водом у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/1BGnSBFBU4 via @tripplesworld https://t.co/2CQ46xEZQO
Епидемиолог: Обазривост на летовању неопходна - Радио Телевизија Врање https://t.co/NUxZ6QHRNE via @tripplesworld https://t.co/nkYC7K3XUy
У току израда пројекта за санацију Александровачког језера - Радио Телевизија Врање https://t.co/hInyqQdJQ5 via… https://t.co/3dNjxHxpw6
Follow RTV Vranje on Twitter