Одштампајте ову страницу

Уручени индекси новој генерацији студената

Уручењем индекса новој генерацији студената на Педагошком факултету почела је  нова наставна година. Индексе је бруцошима уручила деканица професор доктор Драгана Станојевић.

Поздрављајући бруцоше деканица је истакла да су сви они, уписавши студије на Педагошком факултету направили прави избор јер је, како је рекла, Педагошки престижна високошколска установа која по резултатима и постигнућима не заостаје за другим високошколским установама у земљи.

„Данашњим уласком у академски свет начинили сте прави избор, јер сте изабрали институцију са препознатљивим студијским програмима упоредивим са програмима престижним институцијама у образовним просторима земаља у окружењу. Вама, професори, упићујем честитке који свих ових година доприносите расту и развоју Педагошког факултета и изражавам осећај поноса што на најбољи могући начин представљате ову институцију и дајете ветар у леђа нашим студентим у погледу њиховог професионалног развоја“, истиче деканица професор доктор Драгана Станојевић.

Професор доктор Драган Антић, ректор Универзитета у Нишу послао је писмо добродошлице новој генерацији студената у коме је напоменуо да су направили прави избор и пожелео успех у студирању и остваривању својих амбиција и планова.

Градоначелник Слободан Миленковић је такође упутио писмену честитку бруцошима у име им је честитао почетак студирања.

„Желим вам да смело и одважно корачате кроз најлепше младалачко доба, да стичете нова сазнања и пријатељства. Будите упорни, верујте у себе и успех неће изостати“, стоји у честитки градоначелника.

Марија Дејковић, студент докторских студија на Педагошком факултету је истакла да „завиди“ новој генерацији на ономе што их чека.

„О племенитости и важности позива за који сте се определили, говорили су не само педагози већ готово сви велики мислиоци. Ја их данас нећу цитирати, већ желим да верујем да ће они постати неизоставни део вашег личног и професионалног идентитета“, рекла је Марија Дејковић, студент докторских студија.

Бруцошима су подељени индекси, након чега је и званично почела настава на овом факултету. Свечаности је присустваово градски већник Ненад Ђорђевић.


 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 октобар 2021 15:19

Сродни чланци