ПЕП: Нови смерови, иста цена студирања

Висока школа за пословну економију и предузетништво и у новој наставној години припрема бројне новине. Оно што остаје непромењено је цена студирања, упркос економској кризи на свим нивоима због пандемије вируса Ковид 19. ''Циљ нам је да радимо у служби наших студената,'' наглашава проф. др Милош Николић, менаџер ПЕП ДЛС Центра у Врању.

Висока школа за пословну економију и предузетништво у процесу је акредитације новог смера са два модула. Како кажу, труде се да студентима увек понуде нешто ново, а да притом задрже услове и олакшице студирања, како би сви били у могућности да се школују у свом граду. Смерови који су до сада били доступни и даље су актуелни, и то Пословна економија и предузетништво, Финансије, банкарство и осигурање и смер Право.

''Ми сада идемо са новим студијским програмом, то је само пословна економија, са два модула, први ће бити Финансије, банкарство и осигурање, други модул ће бити Пословна економија и предузетништво. На основу поднете Акредитације и захтева за добијање дозволе за рад и акредитације студијског програма прве две године ће бити исте на оба модула, са истим предметима, у трећој години студенти бирају један од два модула и онда трећу и четврту годину студирају по иновативним моделима. Студије трају четири године,'' објашњава проф. др Милош Николић, менаџер ПЕП ДЛС Центра у Врању.

Очекује се да овај смер заживи већ од наредне наставне године. Осим редовне наставе, студенти су у могућности да обављају и научно-истраживачку делатност и да тиме стичу бодове за даље нивое студирања.

''Ми смо имали од 21. до 23. октобра десету Међународну научну конференцију то је ''Запошљавање, образовање и предузетништво.'' Наш факултет је покровитељ те Међународне конференције, где је представљено више од 30 научних радова из земље и иностранства. Учесници су из Русије, Украјине, Италије, Румуније, Алжира, Мађарске, Ирана, Канаде и других земаља узели учешће и поред ове пандемије они су сви дошли и конференција је била у Београду, где је била велика посећеност. За ових десет година како конференцију организује факултет ПЕП је учествовало више од 40 земаља са 5 континената. Објављено је 550 научних радова у 30 зборника који су квалификовани по одређеним структурама и областима. У њиховој изради је учествовало више од 1000 аутора, међу тим ауторима је доста и наших студената на другом нивоу студија,'' додаје проф. др Николић.

Студенти на овај начин стичу бодове који су им неопходни за други и трећи ниво студирања на мастер и докторским студијама. Своје радове могу објављивати и у часописива које ПЕП публикује, као што су '' Трендови пословања'' и ''International review.''

Иако су иза нас две економски јако тешке године, ПЕП није мењао цену студирања, а број рата за плаћање повећан је на 12 месечних, или 24 полумесечне. Притом остале су на снази све три врсте стипендија: предузетничка, породична и стипендија на основу просека, а свим студентима којима се деси у породици смртни случај као последица короне умањује се школарина. Николић подсећа и да, осим цене школарине, студенти немају никакве друге скривене трошкове.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 12 новембар 2021 13:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter