Расписан конкурс за унапређење дигиталне писмености ученика основних и средњих школа „Дигитална експедиција Изазов”

У оквиру каравана „Дигитална експедиција“, покренутог на иницијативу Kабинета председнице Владе Србије, Ане Брнабић, отворено је такмичење за ученике и наставнике под називом „Дигитална експедиција Изазов 2021/2022”. Циљ Изазова је креирање дигиталних образовних садржаја који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Србији, са укупним наградним фондом од милион динара.

Изазов расписују Завод за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ), Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВKОВ) и програм „Нова писменост”, који партнерски спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Пропулсион и Иницијатива „Дигитална Србија”.

Kонкурс је намењен тимовима основних и средњих школа, које чине три до пет ученика и један до два наставника-ментора, а њихов задатак је да припреме идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса. То може бити веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје или други ресурс који се може користити као помоћни наставни материјал, намењен и ученицима и општој јавности. Пријављивање тимова се врши попуњавањем формулара, а пријаве су отворене од 24. новембра до 13. децембра, у 12 часова.

Детаљи услова такмичења и одговори на остала најважнија питања налазе се на сајту Завода за унапређење образовања и васпитања.

Циљ Дигиталне експедиције је да подржи и награди најбоље идеје које ће допринети општој дигиталној писмености.

Након јавног објављивања одлуке комисије, школски тимови ће имати на располагању шест недеља за реализацију пројектних идеја. Поред финансијске подршке, победнички тимови добиће и подршку кроз консултације и менторство експерата из ове области.

Више информација можете потражити на сајту digitalnaekspedicija.gov.rs

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter