Поводом 60 година постојања Змајеве школе отворена изложба фотографија ''Стазама успомена''

Поводом јубилеја, 60 година рада и постојања ОШ''Јован Јовановић Змај'' у Галерији Народног универзитета отворена је изложба фотографија ''Стазама успомена''. Посетиоци су  били у прилици да се присете значајних догађаја из историје  ове образовне установе, која је изнедрила генерације и генерације успешних ученика.   

Овај јубилеј затекао нас је у време пандемије и активности реализујемо у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом. Организовано је више догађаја посвећених јубилеју, а ова изложба је један од њих, рекла је на отварању директорка школе Милена Маринковић и додала:

"На сам дан школе 24.новембра поделили смо награде успешним ученицима и захвалнице за постигнућа у различитим областима. Изложбу фотографија ''Стазама успомена''   приредили смо са циљем да се подсетимо значајних догађаја из историје школе. Обележавање јубилеја биће настављено објављивањем истоименог школског часописа и Летописа, а Свечана академија поводом шест деценија рада ове образовне установе биће одржана марта следеће године", истакла је Маринковићева.

Кроз историју школе присутне је  водила ауторка изложбе Славица Здравковић, библиотекарка у овој образовној установи.

"Без обзира на то где нас живот води, на пут звани школа  сви се увек радо враћамо. Зато  се и за школе с правом може рећи да су живот. ОШ''Јован Јовановић Змај'' живи шест деценија, а њен пут обележиле су генерације ученика, просветних радника али и сви запослени. Изложбом фотографија''Стазом успомена '' желели смо да оживимо сећање на те људе и да им се захвалимо што овај јубилеј дочекујемо као веома успешна школа", рекла је на отварању изложбе Здравковићева.

Лазар Спасић је један од награђених ученика чији је рад објављен у Зборнику  одабраних радова. На изложби је он прочитао своју песму  под називом ''Поглед с прозора''. 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter