Педагошки факултет у сусрет Дану факултета

Педагошки факултет у Врању поводом Дана факултета организује низ активности за садашње и будуће студенте. Тренутно је актуелан конкурс за средњошколце, а наградни фонд је богат, кажу са факултета.

Наградни конкурс расписан је за три области: Српски језик и књижевност, Ликовна култура и Информатика и рачунарство, а теме су бројне, те се средњошколци могу пронаћи у оној која им највише одговара, а и изабрати начин свог креативног представљања – путем есеја, цртежа,слике или презентације.

Од језика, дијалекта, преко дизајна одеће до сајбер насиља и друштвених мрежа, доста је могућности за ученике треће и четврте године, који могу слати своје радове на адресу или мејл факултета, а опширније о самим темама могу се информисати на сајту и на фејсбук страници Педагошког факултета.

Право учешћа имају ученици школа из југоисточне Србије, и то Пчињског, Јабланичког, Нишавског, Борског, Зајечарског, Пиротског и Косовскопоморавског округа. О најбољим радовима одлучиваће стручна комисија факултета.

''Највише ће се вредновати креативност код ученика. Идеја нам је била да ученици  кроз ово једно занимљиво искуство потврде своја знања из одговарајућих области, а осим тога биће ту и лепих награда које је Педагошки факултет обезбедио путем спонзорстава. Иначе, те награде биће додељене симболично баш на дан факултета, 7. априла текуће године,'' каже Марија Тасић, асистенткиња на информатичкој групи предмета.

Осим наградног конкурса који је у току, и за који је обезбеђен богат наградни фонд, факултет у сусрет свом дану организује и бројне друге активности.

''Бројне радионице за ученике средњих школа из најразноврснијих области, што и јесте у природи нашег факултета, мултидисциплинарни карактер ће доћи до изражаја. Оно што је такође важно је да ће будући бруцоши бити у прилици да похађају бесплатну припремну наставу за пријемни испит. Такође биће организована изложба радова студената, биће и отворен кутак за студенте, где ће они моћи да испоље све своје таленте и интересовања и преточе их у ваннаставне активности на начин на који они то желе, а оно на шта смо посебно сви поносни је отварање Монтесори учионице која обилује богатим дидактичким материјалом. У плану је и промоција најновијих издања Педагошког факултета,'' додаје Марија Дејковић, асистенткиња на Педагошком факултету.

На овај начин будући студенти упознаће се са могућностима које им нуди Педагошки факултет, а садашњи обогатити свој боравак на високошколској установи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 10 фебруар 2022 12:25

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter