Од понедељка непосредна настава у школама

Тим за школе донео је данас одлуку да од понедељка, 28. фебруара, у свим основним и средњим школама у Србији ученици похађају наставу непосредно, односно по првом моделу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије, од 18. до 23. фебруара број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година је био 1.348 или 0,18 одсто оболелих.

Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева ковид-19 у истом периоду износио је 4,7 одсто.

У основним и средњим школама на територији Србије није било одељења која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана.

Укупно је 13 одељења или 0,03 одсто, која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и две групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у протеклих пет календарских дана.

Тим за школе ће наставити да прати ситуацију и доноси одлуке на недељном нивоу, додаје се у саопштењу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter