Дани отворених врата на Одсеку Врање Академије техничко- васпитачких струковних студија

У просторијама Одсека Врање Академије техничко-васпитачких струковних студија ових дана организовани су сусрети са будућим студентима. Дани отворених врата треба да пруже правовремену и потпуну информисаност  ученика о могућностима наставка школовања и упознавања са наставним кадром.

И трећег дана Отворених врата било је живо на Одсеку Врање Академије техничко- васпитачких струковних студија. Као и претходна два дана, будући студенти су били у прилици да се упознају са студијским програмима које могу похађати током наставка школовања у овој институцији.

-Реч је о седам студијских програма: машинско инжењерство, саобраћај и транспорт, производна економија, заштита животне средине, прехрамбена технологија, предузетнички менаџмент , инжењерство намештаја и ентеријера. Интересовање садашњих средошколаца, наших будућих студената је заиста велико. Поставили су доста питања о наставку школовања а ми смо им дали додатне информације које ће их охрабрити да се определе за упис на нашем Одсеку. Угостили смо и представнике привредног сектора у циљу промоције пословних прилика током и након завршетка студија, каже  Милица Станковић проф. струковних студија.

Радмила Филиповић је студенткиња друге године на смеру Заштита животне средине. Она је позвала све заинтересоване средошколце да упишу ову Академију из више разлога.

-Желела бих да свршени средњошколци упишу Одсек  Врање Академије техничко- васпитачких струковних студија зато што је, ова образовна установа ту, у нашем граду, на нашем подручју и зато што желимо да Врање живи. Мало нас је уназадила пандемија, али верујем да ће ова школа бити живља него иначе и да ће нам се придружити велики број бруцоша, каже Филиповићева.

У наредном периоду  Одсек  Врање Академије организоваће посету средњим школама како би  у непосредном контакту , упознали средњошколце  са могућностима будућег студирања у овој установи. Очекује се подједнако интересовање за све студијске програма имајући у виду да Академија покрива све сфере интересовања  средњошколаца, поручују из ове државне , акредитоване високошколске  институције.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 24 март 2022 15:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter