Сајам родитељства: Дођите да се дружимо

Град Врање и ПУ „Наше дете“ домаћини су Сајма родитељства који се у вртићу „Сунце“ одржава сутра са почетком у 11 сати. Догађај се реализује уз подршку Министарства просвете. Циљ је пружање потребних информација родитељима мале деце о правима и могућностима и подршци институција на локалу.

Сајам ће бити одржан у вртићу „Сунце“ али је позив да присуствују отворен за све, посебно за родитеље и децу која још увек нису у систему предшколског образовања, каже Слађана Стојановић психолог ПУ „Наше дете“.

„Очекивања су да кроз интерактивне радионице разговарамо са родитељима о њиховим питањима отворено, о дилемама које се тичу здравог одрастања њихове деце. У директном контакту родитеља са васпитачима и стручним лицима и представницима партнерских градских установа радићемо на унапређењу система васпитања и образовања и чућемо њихове личне предлоге“, каже Слађана Стојановић психолог ПУ „Наше дете“.

Подршку у реализацији Сајма пружиле су и друге установе из града, Дом здравља, Центар за развој локалних услуга социјалне заштите, Центар за социјални рад, Школа за основно и средње образовање „Вуле Антић“ и Музичка школа „Стеван Мокрањац“. Пројектом су обухваћена сва деца, посебно породице из осетљивих друштвених група са циљем обезбеђивања једнаких услова за развој деце.

„ Очекујемо да ће родитељи након посете и обиласка Сајма бити више информисани о томе шта им је доступно на локалу и која врста подршке. Акценат је управо на томе, јер сматрамо да је важно да знају коме могу да се обрате са питањима која имају. Сајам је прилика да им дамо смернице ко су ти људи које могу да контактирају поводом укључивања деце у предшколско образовање“, објашњава психолог.

Сајам ће отворити  помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, Александар Јовић и заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 25 март 2022 14:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter