Одржана манифестациjа ,,Дани едукативности младих иноватора и предузетника”

У оквиру 35. jубиларне манифестациjе ,,Дани едукативности младих предузетника и иноватора“ у Врању је одржано такмичење ученика у изради бизнис планова, коjе jе отворио градоначелник др Слободан Миленковић.

Он jе истакао да jе ово специфично такмичење прилика да ученици покажу своjу пословне идеjе, али и да науче нешто ново.

,,Ово jе могућност  да  размените идеjе, дођете до наjбољег решења за њихову реализациjу и пре свега примените стечена знања у пракси. Такође, такмичење jе прилика и  да проверите колико знате и колико сте спремни да одговорите изазовима коjе пред вас ставља ново доба, доба дигиталне технологиjе и технолошког развоjа. Све jе то могуће jедино кроз стицање вештина доброг предузетништва, захваљући коjима ћете лично напредовати, али и допринети развоjу не само нашег града, већ друштва и државе у целини. Локална самоуправа увек ће бити ту да подржи овакве проjекте и подстакне младе људе да jош више раде на себи, како би стечена знања могли да примене и у пракси. Ваше идеjе, без обзира да ли ће бити награђене или не, свакако ће бити значаjне за вас саме, али и за оне коjи раде са вама, jер ће то бити показатељ вашег размишљања и ваше предузимљивости”, рекао jе градоначелник.

Присутнима се обратио и председник Савеза проналазача Србиjе, Слободан Хаџи Симић наглашаваjаћи да су млади будућност Србиjе.

,,Ова манифестациjа организуjе се већ 5 година и до сад се у оквиру ње такмичило 5.865 младих. За успех jе потребна љубав и знање и зато радите на себи, jер тако радите за будућност Србиjе”, истакао jе Симић.

Он jе у име Савеза проналазача Србиjе уручио повељу захвалности и златник Михаjла Пупина, градоначелнику Врања др Слободану Миленковићу.

Повеље захвалности уручене су и заменици градоначелника Зорици Jовић и директорки Културно-образовног центра Врање, Jасмини Вељковић.

На такмичењу су учествовали ученици осмог разреда основних школа и првог разреда средњих школа. Биће додељене прва, друга и трећа награда наjбољим школама. Такође, школама победницима у траjно власништо биће поклоњен златник бели анђео. Наjбољим беседничарима биће уручене Златне повеље, а све школе и ментори екипа добиће и повеље за учешће.

У културно уметничком делу програма наступиле су Велина Стаменковић, ученица Музичке школе ,,Стеван Мокрањац” и Емилиjа Стошић ученица Медицинске школе.

Такмичење jе организовано уз подршку Града Врања, Владе Републике Србиjе и броjних министарстава.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter