Малишани вртића Дечја радост посетили библиотеку

Са циљем да постану активни учесници заједнице, малишани предшколске установе Наше дете у оквиру нових основа програма предшколског васпитања и образовања посећују јавне и приватне установе и институције у граду и упознају се са њиховим радом.

Деца из вртића Дечја радост данас су посетила библиотеку. Они су се и овде информисали о свему што их занима, питали, разгледали, поразговарали.

Вођени новим основама програма, васпитачи прате потребе деце и у складу са истим планирају где ће даље децу одвести.

''Ми у предшколској установи радимо нове основе програма Године узлета, где је акценат стављен на децу, на њихова интересовања и истраживања. Ми као васпитачи смо увек ту да помогнемо у сваком погледу, али то радимо на један ненаметљив, али врло поуздан начин. Ми охрабрујемо дечје активности и то је оно што разликује нове основе програма. Ми смо и вођени дечјим интересовањима дошли данас овде, деца су сама хтела да виде библиотеку,'' каже Taња Стаменковић, васпитачица ПУ Наше дете.

Деца су са одушевљењем разгледали дечје, али и наслове за одрасле, обишли све просторије библиотеке и упознали се са оним што они раде.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 мај 2022 14:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter