Врање домаћин Републичког такмичења из анатомије и физиологије

Отворено je 22. Републичко такмичење из анатомије и физиологије чији су домаћини град Врање и средња медицинска школа ,,Др Изабел Емсли Хатон’’.

Учесници такмичења су ученици медицинских школа из целе Србије и са простора Косова и Метохије, укупно 19 школа са 55 ученика. Такмичење траје два дана, а специфично је по томе што школа домаћин саставља тест знања, па се управо из тог разлога не такмиче ученици школе домаћина.

Поздрављајући учеснике такмичења градоначелник Слободан Миленковић изразио је задовољство што је град Врање добио ту прилику да угости најбоље ђаке медицинских школа из Србије. ,,Предмети анатомија и физиологија су области које представљају основ медицине и уколико их добро савладате, лакше ћете разумети остале предмете из медицинске науке. Сама чињеница да сте стигли до републичког нивоа такмичења говори да сте вредни, жељни знања и пре свега спремни одрицања, које медицина подразумева. Међутим, кроз  то одрицање ви јачате и своју личност и брусите карактер за изазове који вам предстоје током даљег школовања и студирања’’, рекао је градоначелник Миленковић.

Он је нагласио да локална самоуправа пружа пуну подршку средњој медицинској школи, како кроз осавремењивање наставних учила и кабинета, тако и кроз реализацију бројних пројеката који су неопходни за унапређење здравствене заштите на територији града Врања.

„И у наредном периоду наставићемо да пружамо подршку школи јер се налази у центру Пчињског управног округа, тако да се овде школују ђаци из Косовског Поморавља, али и суседне Северне Македоније’’, истакао је градоначелник Миленковић. Госте је поздравила и директорка школе Гордана Јовановић. У програму су наступили ученици средње медицинске школе ,,Др Изабел Емсли Хатон".

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter