Велики успех врањских гимназијалаца у Тршићу

 Ученици врањске гимназије надметали су се на Републичком такмичењу из Српског језика и језичке културе. Богдан Стефановић постигао је сјајан успех, освојивши друго место. 

Три ученика гимназије „Бора Станковић“ у Врању представљали су како своју школу тако и наш град на републичком такмичењу из Српског језика и језичке културе које је одржано Тршићу. Богдан Стефановић, ученик треће година освојио је друго место, док су Уна Костић и Вукан Марковић добили захвалнице.

„Ја осећам једно велико задовољство и оромну срећу због овог успеха. Ово је мој највећи успех до сада у средњој школи. Искрено сам се обрадовао када сам сазнао вести. Био је мукотрпан рад. Спремање за такмичење је трајало месецима. Конкуренција је била озбиљна. Било је око 70 ученика трећег разреда од којих су најбољи освојили награде“, каже Богдан Стефановић, трећа година ИТ одељења.

„Пре свега сам одлазак у Тршић је једно велико искуство за све нас и представља велики успех. Конкуренција је била велика. Када смо ми чули да је гимназија „Бора Станковић“ освијила неко место ја сам одмах знала да је то Богдан и остила сам то неко узбуђење и радост као да сам ја освојила то место. Драго ми је због њега али такође али сво то искуство је један степеник који нас шаље даље у неке веће висине“, истиче Уна Костић, ученица друге године.

Драган Петровић и Јелена Цветковић су професори који су спремали  ученике за ово такмичење.

„Нисам се изненадио зато што сам увидео да се Богдан спремао темељито, до детаља. Када смо се припремали, приметио сам колико он залази у дубинну и колико има у себи музикалности и смисла за језик. И како он то осећа.

Гимназијалци су право да се надмећу у највишем рангу изборили након окружног такмичења.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 18 мај 2022 14:11

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter