Матине за будуће бруцоше на Одсеку Врање АТВСС

Поводом Дана Академије техничко васпитачких струковних студија, Одсек у Врању ће 30.маја  организовати Матине за будуће бруцоше, тачније дружење са будућим студентима ове образовне установе  како би се што боље упознали са установом где ће се школовати у будућем периоду.

Нећемо откривати садржaје матинеа, пре свега, желимо да то буде изненађење за све заинтересоване будуће студенте, са једне, а са друге стране, они ће доћи у амбијент који су већ упознали тако да можда могу и да претпоставе који их садржаји и активности очекују.  Матуранти могу доћи у било које време у периоду од 10  до 13  часова, каже  др Јована Џољић доктор наука науке о заштити животне средине, иначе виши предавач у Одсеку Врање.

-Нећемо откривати све садржаје матинеа али ће сигурно бити интересантно будућим бруцошима. Наше колеге ће се  потрудити да им буде пријатно. Том приликом моћи ће да успоставе директан контакт са професорима, да разговарају са њима о могућностима студирања, да се упознају са студијским програмима и да из прве руке добију информације о студентском животу, каже Џољићева.

Када је реч о припремној настави  она  ће, још ове године, за све наше будуће студенте бити бесплатна, каже др Милица Станковић докторка економских наука, иначе професорка струковних студија.

-Припремна настава ће се реализовати у периоду од 13. до 24. јуна  из математике, хемије и економије јер су то управо предмети који се и полажу на пријемном испиту у зависности од студијског програма. Пријава за похађање часова припремне наставе могућа је преко веб сајта АТВСС Одсек Врање. Похађање припремне наставе није услов изласка на пријемни испит. Сви заинтересовани ученици који желе да упишу неки од студијских програма могу на пријемни испит изаћи и без похађања припремне наставе. Још једном наглашавам да је путем нашег сајта отворена пријава за припремну наставу за наше будуће студенте, објашњава Станковићева.

У Одсеку Врање 31. маја биће организована свечана додела диплома свршеним студентима. Из ове високо образовне установе позивају све заинтересоване да својим присуством увеличају догађај који је за  професоре једнако значајан као и за студенте јер представља круну заједничког рада и ангажовања током година студирања.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 мај 2022 13:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter