Ученици Медицинске школе на републичким такмичењима из више предмета

Ученици Медицинске школе ”Др Изабел Емсли Хатон” и ове године учествовали су на  такмичењима из многих предмета и постигли запажене резултате на републичким такмичењима. 

 

При крају школске године организују се  такмичења из бројних предмета. Школарци се утркују представљајући своје школе и  знањем потврђују да су током протекле  године вредно радили. Успеси нису изостали ни овога пута када је реч о ученицима Медицинске школе.

''Ове године сам учествовао на два такмичења. На такмичењу из математике које организују Медицинске школе освојио сам четврто место, поен ми је недостајао да будем трећи. Прошле недеље смо ишли на такмичење из хемије преко Културно образовног центра из Врања. Освојили смо друго место за научно истраживачки рад и тест  и први место  тачније специјалну награду у области научно истраживачког рада,'' каже  Бојан Ристић, ученик 4. разреда.

''На општинском такмичењу из српског језика и књижевности сам освојила прво место и пласирала се на републичко такмичење. Такође сам учествовала и на републичком такмичењу из математике где сам освојила пето место.Врло сам задовољна својим резултатима,'' каже Сара Стојковић ученица 1. разреда.

''Моја другарица и ја смо учествовали на такмичењу из фиксне протетике,били смо међу бољим ученицима, запажен је наш рад  и труд и били смо похваљени,'' додаје  Петар Тричковић ученик 4. разреда.

''На републичком такмичењу из латинског језика сам освојила треће место. Нисам очекивала овакав успех, али сам задовољна, ово је успех целе школе,'' објашњава Кристина Пешић, ученица 1. разреда.

''Учествовала сам на републичком такмичењу из математике где сам освојила шесто место, а на окружном из српског језика била сам друга. Обрадовала сам се добром пласману али сам се доста трудила и ово је велико искуство за мене,'' додаје Софија Стојилковић.

''Учествовала сам на републичком такмичењу из фиксне протетике.Постигла сам запажен успех и врло сам задовољна. Значи ми доста, нисмо обрукали школу и драго ми је што су наши професори поносни на нас,'' каже Александра Ристић ученица 4.разреда.

''Освојила сам пето место на републичком такмичењу из здравствене неге. Такође имали смо и такмичење као тим од три ученика када смо освојили седмо место. Било је јако забавно на такмичењу, упознали смо другаре из осталих градова у Србији,'' каже Лана Здравковић, ученица 3.разреда.

''Ја сам била на републичком такмичењу из  латинског језика и освојила сам пето место. Могло је бити боље али се надам бољем пласману наредних година,'' каже  Јована Крстић, ученица 1. разреда.

Ученици Медицинске школе нису крили радост и узбуђење због учешћа и добрих пласмана  на републичким такмичењима из бројних предмета. Како кажу, наставиће вредно да раде и убудуће и да достојно презентују своју школу као и професоре који су им максимално посвећени у препремама када су школска такмичења у питању.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2022 13:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter