АТВСС: Матине за бруцоше Истакнут

Академијa техничко – васпитачких струковних студија у  Врању организовала је матине, односно дружење са потенцијалним студентима.

Циљ матинеа је упознавање будућих бруцоша са студијским програмом, наставницима и самом установом у коју долазе.

Матуранткиње средње Хемијско-технолошке школе, Кристина Тасић и Сара Митић, дошле су да чују које могућности нуди ова академија.

„Дошле смо да видимо шта нам нуде, можда нам се нешто и свиди. Па ћу највероватније и уписати овде неки од смерова. Не планирам да одем из Врања, нисам за даље“, рекле су Кристина и Сара.

„Данас смо организовали једно интерактивно дружење са студентима, да кроз питања и одговоре, како би се они упознали са нашом установом, а ми  одговорили на нешто што можда нисмо предвидели. Када дођу будући бруцоши код нас ми им дамо конкретне чињенице о нашој установи и иницирамо их да нам постављају питања, и добију више информација како би имали више сазнања о нашој установи“, каже Бранислав Димитријевић, асистент професора на студијиском програму Машинско инжењерство.

Одсек Врање, Академије техничко – васпитачких струковних студија и ове године организује бесплатну припремну наставу за будуће студенте.

„Студени ће имати прилике да раде са професорима одсека Врање, који ће уједно бити и чланови комисије за саставање и преглед задатака. Пријемни испит се, као и сваке године, у зависности од студијског програма полаже из Хемије, Математике и Економије. Неки студенти имају могућност избора, а неки полажу Математику. Саветујем будућим студентима да искористе прилику да се упознају, како са програмом припремне наставе, тако и са задацима који могу бити сутра на пријемном испиту. Ја се искрено надам да ће сви који су се опредлили за наш одсек и уписати жељене студије, односно студијски програм“, истакла је др Љиљана Ђорђевић, проф. с. с. менаџер академије.

Осим седам студијских програма који су акредитовани годинама и на којима се уписује 180 студената на основним струковним студијама, у поступку акредитације је и осми студијски програм, струковна медицинска сестра са 45 студената.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 мај 2022 13:25

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter