Ружић: Због безбедности смањен број школа на 522 у којима се полаже завршни испит

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић навео је да спреман оперативни план за завршни испит, који се одржава 27., 28. и 29. јуна. Смањен је број школа на 522 од 1. 260, колико их је било планирано у почетку у којима се полаже завршни испит.

"Чинимо све да предстојећи завршни испит протекне у најбољем реду и да деца буду безбедна, да то не буде трауматично искуство и за децу и за родитеље. У свакодневном смо контакту са Министарством унутрашњих послова и имамо детаљно разрађен план активности за случај пријаве бомбе у школама", истакао је министар Ружић.

Он је истакао да је Републичка уписна комисија донела одлуку о промени процедуре спровођења самог завршног теста и да се, због безбедности, редукује број школа у којима ће се полагати завршни испит.

"Смањили смо за око 60 одсто број школских објеката у којима ће се одржавати завршни испити. Тај број је сада 522 од 1.260 колико их је било планирано у почетку. На нама је да гарантујемо потпуну сигурност, али и да омогућимо да сви ученици имају једнаке услове за полагање тестова", рекао је Ружић.

Према његовим речима, свака основна школа ће обавестити своје ученике, као и њихове родитеље, у којим ће се школама полагати завршни испит.

Он је додао је да су тестови одштампани, као и да ће бити одвезени на локације у пратњи полиције.

"Желимо да се унапред захвалимо свима на разумевању, пре свега родитељима, а да ученицима пожелимо да се у мирном духу припреме за тај тест и да упишу оно што су желели", навео је Ружић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter