Са 25 неоправданих – искључење из школе

У основним и средњим школама ужурбано се ради на новим правилницима о начину регулисања изостанака.

Над чињеницом да ће са 25 неоправданих бити искључења из школе, најозбиљније треба да се замисле сами ђаци али и њихови родитељи.

Један од најозбољнијих проблема са којим школе муку муче је бежање са часова. У настојању да се смањи број неоправданих изостанака недавно су усвојене измене у закону о образовању.

Убудуће, већ са пет изостанака изрицаће се опомена одељењског старешине. Они са 10 до 15 неоправданих добијаће укоре одељењског старешине и наставничког већа и оцену 4 из владања. Кад број неоправданих достигне 25 , ученик ће се кажњавати укором директора и искљуичењем из школе. У том периоду већа пажња биће посвећена сарадњи са родитељима.

О озбиљности овог проблема најбоље говоре подаци. У Пољоприврдној школи током прошле школске године било је 127 изостанака по ђаку.Од тога 27 је било неоправданих.

Да ли ће са законским новинама одзвонити бежању са часова,  показаће се већ крајем првог полугођа.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 24 октобар 2011 15:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Преминуо др Душан Спасић из Сурдулице - Радио Телевизија Врање https://t.co/UqVzPvbp4a via @tripplesworld https://t.co/uqyTohcQcf
Велике гужве у ковид амбуланти АТД - Радио Телевизија Врање https://t.co/hNIfjnRllR via @tripplesworld https://t.co/rxvPW54jPL
Promo - Tkanje kroz vekove - Istorija srpske medicine, TV #Vranje, danas u 16.10h https://t.co/iskwNcykpU
Follow RTV Vranje on Twitter