Министар Обрадовић свечано отворио вртић "Чаролија"

Министар просвете Жарко Обрадовић и Милан Ђокић, државни секретар у министарству економије и регионалног развоја свечано су отворили нови вртић ''Чаролија'' у Врању.

Обишли су и зграду врањске Гимназије чија би реконструкција требало да буде завршена за четири месеца средствима НИП-а и локалног буџета. Током боравка у Врању министар Обрадовић је посетио и Основну школу ''Бранко Радичевић'' која је код ресорног министарства конкурисала за пројекат продуженог боравка ученика.

Министарство просвете константно улаже у развој образовања у овом делу Србије, превасходно у Врању.

Новизграђени вртић у Врању део је програма под називом ''Вртићи за будућност Србије '' који се реализује из Националног инвестиционог плана.

За изградњу вртића Чаролија средства су обезбеђена из буџета Министарства просвете, националног инвестиционог плана и градске касе. Укупно је уложено близу 77 милона динара.

Ова велика дечја породица отварањем вртића Чаролија постала је већа за 250 малишана.

Након свечаности у вртићу коју су припремила деца и васпитачи министар Обрадовић и државни секретар Милан Ђокић обишли су радове на реконструкцији улице 11.конгрес и обнови врањске Гимназије. Директор Драган Илић упознао је високе госте са динамиком извођења радова и најавио да ће у наредна 4 месеаца овај посао бити приведен карају и да ће Гимназија у години када слави 130 година постојања добити потпуно нов изглед.

Вредност радова је око 65 милиона динара. Потом је организована и посета Oсновној школи ''Бранко Радичевић'' која је код ресорног министарства конкурисала за пројекат продуженог боравка који подразумева ефикасније коришћење времена ученика током наставних и ваннаставних активности.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Одлични резултати врањских клубова - Радио Телевизија Врање https://t.co/aqS7OFgfgF via @tripplesworld https://t.co/aq04OZ1pqT
РК Врање: Добар старт, идемо даље - Радио Телевизија Врање https://t.co/m4DsnOnvuV via @tripplesworld https://t.co/Q3aFaIAjW1
Follow RTV Vranje on Twitter