Одштампајте ову страницу

Припадници 4. бригаде Копнене војске Србије данас прославили славу бригаде

Присуством светој литургији у Саборном храму Света Тројица и војном свечаношћу у касарни ''Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог'' припадници 4. бригаде Копнене војске Србије су данас обележили дан и славу бригаде Светог Атанасија Великог.

Данас је Свети Атанасије Велики, архиепископ александријски, дан и слава 4. бригаде Копнене војске Србије. Обележена је свечаним постројавањем припадника ове бригаде у порти Саборног храма Света Тројица у Врању и обраћањем њеног команданта генерала Милосава Симовића.

Са руководством града Врања старешине и војници 4. бригаде су присуствовали литургији, коју је служио владика врањски господин Пахомије. Овај храмовни део славе бригаде завршен је резањем славског колача.

Истим поводом је у касарни ''Први пешадијски пук Књаза Милоша Великог'' одржана војна свечаност, којој су присуствовали командант Копнене војске генерал мајор Милан Мојсиловић, државни секретар у министарству за рад и социјалну политику Негован Станковић, народни посланик Горан Стефановић, представници Пчињског округа, градова Врање и Лесковац и општина овог краја, епархије врањске и привреде и грађани. Минутом ћутања одата је пошта погинулима у свим ратовима за слободу југа Србије.

 

Дан и славу 4. бригаде и дан града Врања су припадницима ове јединице честитали генерал мајор Милан Мојсиловић и градоначелник Врања Мирољуб Стојчић.

Пред стројем старешина и војника прочитане су честитке министра одбране Драгана Шутановца и начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића, док су најбољима припале награде и унапређења. Војна свечаност у част 31. јануара завршена је дефилеом ешалона 4. бригаде Копнене војске.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 03 фебруар 2012 12:04