Одштампајте ову страницу

Недовољно заинтересованих за опште добро

Иако је други дан како је температура ваздуха на територији Града Врања у плусу, ситуација је и даље сложена. На путним правцима ка Кривој Феји, Барелићу, Тесовишту и Пољаници саобраћај се и даље одвија отежано. Данас смо сведоци онога од чега се страховало. Због наглог отопљења и у улицама другог и трећег приоритета снег на коловозима се топи и отежава кретање пешака и аутомобила. На седници градског штаба за ванредне ситуације резимирани су и резултати јучерашње акције чишћења града.

Акција чишћења снега која је организована јуче оцењена је као добра, али на жалост није окупила велики број грађана.

Штаб за ванредне ситуације формирао је данас комисију за процену штете на грађевинским објектима и пољопривредним добрима. Грађани чији су објекти или пољопривредна добра оштећени од снега и воде, у писаној форми треба да се обрате штабу. Од данас ће се пратити и водостаји на Јужној Морави и рекама у сеоским насељима, како би се реаговало на време. Током дана почело се и са чишћењем сливника за кишну канализацију. Од данас су поред школа отворени и вртићи у граду и околини у којима је око 1000 малишана.

Договорено је да екипе Електродистрибуције у Врању што пре отклоне квар на трафостаници која снабдева струјом мештане села Тумба јер од 6. јануара нема струју. Такође је изнета примедба на рад Месних заједница на територији града, где има 105 насељених места и 31 месна заједница. Зато је градоначелник Стојчић данас разговарао и са председницима савета Месних заједница, који у ванредној ситуацији имају конкретне задатке.

Градски штаб се неће састати сутра, а нови пресек стања биће објављен у среду.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 20 фебруар 2012 14:26